El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2 anys de presó per reformar-se la casa amb 250.000 euros de l'empresa

L'Audiència d'Alacant va acollir el juí.

Els fets, el 2010, ja van suposar el seu acomiadament. Ara l'Audiència d'Alacant la condemna a dos anys de presó per estafa.

Una exdirectiva de l'empresa alcoiana La Española ha sigut condemnada per estafa per falsificar factures per més d'un quart de milió d'euros, i utilitzar els diners per reformar i equipar sa casa particular a Sevilla.

Tot va ocórrer l'any 2010, entre maig i novembre. L'acusada era responsable d'administració de la seu que La Española te al municipi d'Aznalcázar, a Sevilla. Durant més de mig any, i en connivència amb un altre acusat, falsificaren factures i per justificar-les com reparació i manteniment de la maquinària de la planta sevillana, quan realment els diners es dirigien a la reforma i equipament de la seua vivenda particular. El diari Información ha tingut accés a la sentència, i detallen que en l'auto figura fins i tot una televisió de més de 7.000 euros. L'import total de les factures va ser de 258.000 euros.

L'empresa va acomiadar a l'acusada només saber els fets denunciats, i el passat mes de desembre de 2020 es va celebrar el juí a l'Audiència d'Alacant. La defensa va intentar al·legar trastorn mental en el moment dels fets, però no s'ha considerat provat. La sentència considera que si va haver algun tipus de trastorn va ser després de l'acomiadament, però no durant els fets.

El segon acusat, que pertany a una altra mercantil, ha estat condemnat a sis mesos de presó per col·laborar en la falsificació de les factures.