El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2 casos en investigació per Coronavirus en l'àrea de salut d'Alcoi

Dos persones, un a Alcoi i altre a Cocentaina, tenen recomanació d'aïllament a les seues vivendes, i pendents de proves que es faran en les pròximes 24 hores. Des de Salut Pública fan una crida a la calma, i asseguren que es tracta d'una malaltia no més perillosa que la grip. 

Des de la gerència de salut confirmen que les dos persones estan en sa casa a espera de saber els resultats, que poden tardar almenys 24 hores. Més gent està acudint a urgències i els centres de salut per preocupació, però des de Salut Pública fan una crida a la tranquil·litat.

Diverses persones estan acudint als centres de salut i urgències de l'Hospital Verge dels Lliris, sobretot aquells que han estat recentment en Itàlia i estan preocupats pel coronavirus. Fins ara, cap d'ells complia els criteris i no s'ha demanat proves per a cap. Però en la nit del 25 de febrer ha ingressat en l'Hospital un home de vora 40 anys amb símptomes, i s'han demanat les analítiques pertinents, que tardaran vora 24 hores. Ha rebut l'alta i està en sa casa. I aquest mateix 26 de febrer un altre home a Cocentaina ha acudit al centre de Salut, i a hores d'ara està aïllat en la seua vivenda a espera que demà dijous 27 de febrer vinguen de Salut Pública d'Alacant a valorar el cas. Així les coses, el gerent de l'àrea de salut Enrique Barbeito confirma que són "dos casos en investigació", que encara no suposen positius fins que no estiguen els resultats. Un d'ells sembla improbable, però de moment les dos persones estan en les seues respectives vivendes amb recomanació de no tindre massa contacte amb altra gent, a espera de saber els resultats. En cas de ser positius, el més probable és l'ingrés hospitalari. 

El temor pel coronavirus arriba així a les nostres comarques però des de Salut Pública recorden que es tracta d'una malaltia menys perillosa que la grip, amb una letalitat semblant, i que no cal alarmar-se. Es fan les recomanacions habituals com rentar-se bé les mans, utilitzar mocadors i estar ben hidratat. La conselleria de sanitat informa de la situació del coronavirus a la Comunitat valenciana en aquesta web, després del primer cas confirmat a Castelló aquest dimarts; i on recorden que el risc a la Comunitat Valenciana continua sent baix. També des del Ministeri actualitzen la informació del Coronavirus. L'última, del 25 de febrer a les 14 hores, marca 3 casos a Espanya

 

 

 

En l'àmbit global, i segons les dades oferides pel Ministeri, hi ha més de 80.000 afectats a tot el món, dels quals greus estan 9.000. La mortalitat a la Xina, on s'ha iniciat la malaltia, és del 3,9 per cent. A la resta de països està en l'1,5 per cent, amb 35 morts.