El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2 milions d'euros invertirà Xixona per a rehabilitar habitatges en el seu nucli històric

Nucli antic de Xixona / Ajuntament de Xixona

Per a la concessió de les subvencions es tindran en compte aspectes com la renda dels propietaris i el tipus d'obra que s'execute, ja siguen treballs de conservació de l'edifici, d'accessibilitat o d'eficiència energètica.

L'Ajuntament de Xixona invertirà dos milions d'euros per a rehabilitar més de 60 habitatges en el seu nucli històric. Podran adherir-se a l'ajuda els propietaris d'immobles anteriors a 1996, amb possibilitat de rebre ajudes econòmiques d'entre el 50 i el 95% del cost de la rehabilitació.

Per a la concessió de les subvencions es tindran en compte aspectes com la renda dels propietaris i el tipus d'obra que s'execute, ja siguen treballs de conservació de l'edifici, d'accessibilitat o d'eficiència energètica. El Pla també contempla ajudes per a edificis d'habitatge col·lectiu, sempre que almenys la meitat dels pisos siguen la llar habitual dels seus propietaris o inquilins.

Vora la meitat de l'ajuda serà aportada pel consistori xixonenc, mentre que la resta anirà a càrrec de la Generalitat i Govern Central. Cal dir que l'ajuda cobrirà entre el 50 i el 95% del cost de la rehabilitació, fins a un màxim de 31.750 €. La regidora d'Urbanisme, María Teresa Carbonell, ha explicat que "l'Ajuntament assessorarà durant tot el procés als beneficiaris, tant en l'elaboració de la documentació, la sol·licitud i recepció de les ajudes, com en la gestió de les obres".

Actuació en un edifici en mal estat

Al marge de les ajudes de rehabilitació, l'administració de Xixona es veurà obligada a tombar un edifici al carrer La Vila, davant la negativa dels veïns a fer-se càrrec d'aquest. Segons els informes dels tècnics municipals "la situació de l'immoble és ruïnosa", la qual cosa ha obligat a l'Ajuntament a actuar d'urgència. La situació de l'edifici ha provocat la prohibició d'accés a l'habitatge i el desallotjament dels habitants de les dues cases confrontants, que han hagut de ser reubicats pels Serveis Socials de Xixona. S'invertiran 30.000 € dels fons municipals per a dur endavant els treballs.