El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2 regidors populars de Muro deixen el PP i es presentaran sota una nova agrupació

El poc que queda de legislatura, Muro estarà governat per un equip amb majoria de regidors no adscrits, 4 dels 7 de l'equip de govern.
 

Xelo Cascant i Ángel Mollá, regidors populars a l'Ajuntament de Muro, anuncien la baixa del partit i la creació de Muro Avança, amb la qual es presentaran a les eleccions municipals. Els dos regidors es mostren decebuts amb el PP per no comptar en ells per a la creació de les noves llistes.

Sense conflictes, però tampoc sense apropament, el PP de Muro es desfà per a les pròximes eleccions municipals de maig. Dos dels quatre regidors actuals del PP que governen a Muro, Ángel Mollá i Xelo Cascant, s'han donat de baixa en el partit i passen al grup de no adscrits. Han decidit fer-ho així, la meitat dels regidors, per a fer una transició "tranquil·la", diu Ángel Mollá, i per a no deixar sense representació al PP en el govern murer: "un punt intermedi més correcte i elegant, menys lesiu per a les sigles del PP i per a nosaltres".

El motiu del desacord amb el partit, expliquen, és perquè no els han donat l'opció de continuar en les llistes o de participar de forma directa en la seua elaboració. Diuen que fa 16 anys que exerceixen de regidors, primer en l'oposició i en els últims quatre anys en l'equip de govern, i consideren que amb esta decisió no es valora el seu treball. "Estem en desacord que la maquinària del propi partit determine qui ha d'estar, després d'haver fet el sacrifici vital, el sacrifici de faena, i tindre uns resultats més que evidents".

Ángel Mollá reconeix que, pot ser, estan pagant haver fet un govern de coalició amb Esquerra Unida "per a governar en un partit que, en teoria, és ideològicament oposat a nosaltres. Però la prioritat per a Xelo i per a mi ha sigut sempre el nostre poble. Vam fer un sacrifici, que va ser l'alcaldia, però estem contents perquè no veníem a guanyar l'alcaldia sinó a treballar pel nostre poble".

Així, diuen que se'n van sense rancors, però decebuts. "He donat la cara pel meu partit en bons moments i en moments no tan bons", diu Xelo Cascant; i Ángel Mollá recorda casos concrets on el partit els va deixar de costat, com en la construcció del Bracal que finalment ha fet el Botànic.

 

Nova agrupació d'electors: Muro Avança

Deixen el PP perquè asseguren que volen seguir treballant pel poble, "vam sacrificar l'alcaldia i ara les sigles", diu Mollá, "però primer el nostre poble i després el partit". I per això han creat una agrupació d'elector sota el nom Muro Avança, que és "de caràcter social, tolerant, feminista, i en una gran orientació als projectes en Muro".

No han avançat noms de la llista, però diuen que la tenen preparada al 90 per cent, així que previsiblement comptarà amb més noms del partit. Pel que fa a les dos regidores que es queden com a populars al govern murer, Aida Martínez i Noelia Úbeda, no han avançat si es queden en els populars o formaran part de Muro Avança.

Un govern sense sigles

En els dos mesos que queden de legislatura ens quedem en una situació peculiar a Muro, amb un equip de govern format per majoria de regidors no adscrits: 4 dels 7 que el formen. L'alcalde i un dels regidors eren d'Esquerra Unida, però deixaren el partit després de la coalició en el PP i Ciutadans. Amb els dos regidors del PP que hui anuncien el pas també al grup del no adscrits, ja en són 4. Queden altres tres regidors en la coalició, dos del PP i un de Ciutadans.

I esta coalició que governa ara Muro es presentarà amb diverses sigles a les eleccions municipals, almenys dos. L'actual alcalde Gabriel Tomás ha presentat Xarxa Muro, i els populars Muro Avança. De Ciutadans encara no sabem si es presenta en algun dels municipis de les comarques.