El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

20.000 euros per ajudar a la compra de bicicletes elèctriques i patinets

VMP

L’únic requisit per a poder demanar aquesta subvenció és ser major d’edat i residir a Alcoi des d’almenys fa un any.

L'Ajuntament d'Alcoi ha llançat unes ajudes que ascendeixen a 20.000 euros per a l'adquisició de bicicletes elèctriques, l'electrificació de les mateixes o la compra de Vehicles de Mobilitat Personal Elèctrics (patinets). Les subvencions es poden sol·licitar fins al 3 de novembre. L’únic requisit per a poder demanar aquesta subvenció és ser major d’edat i residir a Alcoi des d’almenys fa un any.

Pel que fa a l'adquisició de bicicletes elèctriques, el 40% de l'import d'adquisició serà fins a un màxim de 250 euros. L'import màxim d'adquisició serà de 1.200 euros, IVA inclòs. Quant als Kits d'electrificació, el 20% de l'import d'adquisició fins a un màxim de 100 euros. L'import màxim d'adquisició serà de 600 euros, IVA inclòs. Respecte als VMP elèctrics, els usuaris es podran beneficiar d'un 30% de l'import d'adquisició fins a un màxim de 150 euros. L'import màxim d'adquisició serà de 600 euros, IVA inclòs.


El procediment de concessió d'aquestes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva, sent l'únic criteri d'atorgament el del moment de presentació de les corresponents sol·licituds, fins a esgotar la dotació pressupostària disponible.


El govern municipal també incentiva una mobilitat més neta amb altres ajudes. Les persones que adquirisquen un cotxe elèctric o híbrid tenen una bonificació en l’impost de circulació del 75% en el primer any i el 50% a partir del segon. També és important remarcar que el govern municipal d'Alcoi va acordar bonificar els impostos d'activitats Econòmiques i de Construccions, Instal·lacions i Obres a aquelles empreses que aposten per les energies sostenibles.


L'aposta per les energies renovables és una de les línies estratègiques del pla director Smart City de la ciutat d'Alcoi, de fet, en els últims anys el govern d'Alcoi ha col·locat 15 instal·lacions fotovoltaiques en edificis municipals, 8 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, també ha instal·lat enllumenat públic alimentat d'energia solar en tres polígons industrials i en tots els polígons s'ha substituït la il·luminació de vapor de sodi per la tecnologia Led, cosa que també s'ha fet en gran part de la ciutat i es continuarà fent durant els pròxims anys. Això produeix una disminució del consum elèctric i lumínic de tota la ciutat amb sistemes eficients i tecnològicament avançats.


Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible, assegura que "les noves tecnologies han afavorit l'aparició de solucions de mobilitat urbana que afavoreixen els desplaçaments personals mitjançant nous models de vehicles que no produeixen residus contaminants. La intenció del govern és treballar per la mobilitat sostenible en la nostra ciutat, per això estem actuant en diversos àmbits, hem augmentat significament el carril bici, i també apliquem bonificacions per als vehicles elèctrics i híbrids".