El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

20 carreteres tallades, en cadenes o condicionades, en les comarques

Una grua retira els despreniments de la carretera de Benilloba, aquest matí 21 de gener

En algun punt d'El Comtat ja se superen els 400 litres d'aigua per metre quadrat. I molta atenció a les carreteres per què hi ha vora 20 on no es pot circular o es fa amb retencions. 

La tempesta ha deixat molta aigua durant la nit. Segons les xifres arreplegades per Meteoclimàtic, en els últims 3 dies a la zona de Gaianes i Beniarrés s'han superat els 400 litres per metre quadrat; i a Alcoi o Agres ja són més de 240.

L'aigua no ha desfet tota la neu, i encara queda en cotes altes i en alguna carretera de muntanya que està tancada al trànsit. És el cas, per exemple, de l'accés al Preventori per Mariola, part del port de la Carrasqueta, o l'eixida de l'autovia A7 cap a Ibi. I altres carreteres no tancades però on es necessiten cadenes, com d'Alcoi a Banyeres, de Benifallim a Benilloba, i la zona de Tolls i Fageca fins a Planes. 

Però cal estar atents sobretot a les carreteres que estan obertes però on es marca alguna incidència. En la majoria dels casos és perquè estan retirant pedres i despreniments de la calçada. Així estan les carreteres de Beniarrés a L'Orxa, de Benimarfull o Benillup, el tram de l'Alqueria d'Asnar o la carretera de Cocentaina a Benilloba.

 

 

 

Mentrestant, la pluja deixa molts altres incidents als municipis. A Alcoi, per exemple, hi ha hagut un nou despreniment al carrer Casablanca del qual els donarem complida informació. O també hi ha problemes de grans goteres al Poliesportiu Francisco Laporta.

Imatge d'un vídeo que circula per xarxes

Aquest dimarts 21 de gener han tancat els col·legis d'Alfafara, Banyeres, Gaianes i Onil. Hui es manté l'avís groc per pluges i vent, però demà dimecres s'espera ja un oratge més calmat.