El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

20 nous voltors per al Projecte Canyet d'Alcoi

Els participants de l'experiència, amb un voltor /AM
Anellats els animals que provenen dels Pirineus

20 nous inquilins per a la reserva de Fauna de les Pedreres de Sant Cristòfol d'Alcoi. La passada setmana, el col·lectiu que lidera Àlvar Seguí, aquesta vegada amb la participació de molts amants dels amnimals d'Alacant, han anellat 20 nous exemplars que es trobaven en la Serra de Mariola i que procedeixen dels Pirineus i el sistema ibèric. Els dispositius instal·lats als animals permetran obtindre valuosa informació per al seu estudi.

20 nous inquilins per a la reserva de Fauna de les Pedreres de Sant Cristòfol d'Alcoi. La passada setmana, el col·lectiu que lidera Àlvar Seguí, aquesta vegada amb la participació de molts amants dels amnimals d'Alacant, han anellat 20 nous exemplars que es trobaven en la Serra de Mariola i que procedeixen dels Pirineus i el sistema ibèric. Els dispositius instal·lats als animals permetran obtindre valuosa informació per al seu estudi.

Els animals els han capturat amb la pertinent autorització de la Conselleria de Territori i Habitatge, fent servir l'aviari d'aclimatació com a un gran parany on els voltors, atrets pel menjar, entren sense massa recels. Els animals marcats són en la seua majoria exemplars joves nascuts a principi de la primavera d'aquest any i que es troben ara mateix en plena dispersió tardorenca, provinents de colònies situades al nord de les nostres comarques, suposadament del Sistema Ibèric i del Pirineu.

En eaquesta ocasió en els treballs d'anellatge i marcatge han participat també membres de les universitats d'Alacant i Múrcia, així com alumnes d'escoles forestals, membres de la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO) d'Alacant i del grup d'anelladors GALA-Alacant.

Mètode novedós

Totes elles associacions i entitats de reconegut prestigi que es dediquen al seguiment científic de les aus. El mètode novedós utilitzat pel Projecte Canyet per a identificar individualment cada voltor alliberat -mitjançant marques alars fàcilment visibles a distància però que no afecten al comportament dels animals-ha atret l'interès d'altres ONGs, que volen conèixer la metodologia emprada en aquest cas i la seua possible utilització en altres projectes comparables.

A més d'incorporar nous exemplars marcats al programa de seguiment científic del Projecte Canyet d'Alcoi també podrem obtenir informació sobre el comportament d'aquests animals, els seus desplaçaments, on i quan nidifiquen etc. Gràcies a les marques i les anelles, podrem rebre informació de tota mena de col·laboradors presents al camp, des dels agents forestals, passant per agricultors, excursionistes etc.