El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

200.000 euros per potenciar el turisme a les nostres comarques

Lorena Zamorano també ha estat a la roda de premsa d'Herick Campos i Toni Francés

L'ASJ no ha rebut de moment la subvenció anual de 40.000 euros, però des del Consell "van a intentar mantindre aquesta col·laboració malgrat no haver-se celebrat".

L'Agència Valenciana de Turisme ha concedit 200.000 euros al conjunt de L'Alcoià i El Comtat, dels quals 111.000 seran per a Alcoi. Així ho ha anunciat el director general de Turisme, Herick Campos. Es tracta de l'ajuda més important dels últims anys, segons apunten des del consistori alcoià. A banda d'Alcoi, altres municipis de les nostres comarques que han rebut ajudes econòmiques són Planes, Onil, Cocentaina, Castalla la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat o Ibi, entre d'altres.

Concretament a Alcoi, es destinaran 40.000 euros per crear nous pàrquings dissuasoris al centre d'Alcoi per fer-lo més "visitable", en paraules de Toni Francés. L'alcalde ha dit que aquests pàrquings estaran a la zona de la Riba i a altres zones. Altres 20.000 euros seran per a la gestió del turisme intel·ligent, amb instal·lació de càmeres amb la finalitat de "conéixer millor al turista" i "identificar el seu comportament". Altres 40.000 euros seran per al suport a la prestació de serveis turístics per part de la Tourist Info. Els 11.281 euros restants seran per renovar la Q de qualitat turística.


Herick Campos indica que aquestes inversions són l'"aposta de la Generalitat per la col·laboració publicoprivada". El director general indica que el Consell basa el seu turisme entres pilars com són la qualitat, l'hospitalitat i la sostenibilitat. Campos ha recordat que el "CDT d'interior d'Alcoi ja està en funcionament" i que més de 20 empreses ja tenen el distintiu SICTED.


El representant del consell també ha demanat "redescobrir l'interior" de les nostres comarques i apostar pel turisme de proximitat, ja que "el sector ho necessita".

Ajudes per a l'ASJ


L'Associació de Sant Jordi (ASJ) rep de l'Agència Valenciana de Turisme 40.000 euros gràcies a un conveni signat a 2017. Aquest any, per les circumstàncies de la Covid-19, els Moros i Cristians no s'han celebrat i l'ASJ de moment no ha rebut aquesta ajuda.

Campos afirma que "van a intentar mantindre aquesta col·laboració malgrat no haver-se celebrat".

 

Ajudes econòmiques al turisme de les nostres comarques


Al DOGV ja s'han publicat les ajudes que rebran alguns municipis de les nostres comarques en matèria turística. 

Les ajudes en L'Alcoià i El Comtat arriben als 200.000 euros. Les més representatives són a Planes, Onil, Cocentaina, Castalla, la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat, Ibi, Banyeres, Agres i Muro.