El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

200 alumnes alcoians segueixen les classes de reforç subvencionades

Imatge de recurs, via www.picjumbo.com en Pixabay

Són alumnes dels últims cursos de primària i els primers de l'ESO. Els col·legis determinen quins joves necessiten les classes de reforç, tenint en compte també el poder adquisitiu de la família.

9 acadèmies provades d'Alcoi reben els alumnes derivats dels centres educatius, tant concertats com públics.

La Generalitat va concedir a l'Ajuntament d'Alcoi una subvenció de 97.000 euros per a reforçar les activitats extraescolars i de reforç durant la pandèmia. L'objectiu, com explica el regidor Alberto Belda, és "eliminar les desigualtats i afavorir que tot l’alumnat d’Alcoi tinga les mateixes oportunitats educatives".

Aquesta subvenció s'ha dividit en tres apartats. El primer era una sèrie d'activitats gratuïtes als patis dels col·legis durant el cap de setmana, per tal d'oferir alternatives d'oci als alumnes i donar un suport a les empreses d'extraescolars que s'havien quedat sense alumnes. Malairadament, entre la pluja d'alguns dies i l'enfortiment de les mesures per la pandèmia, es van celebrar poques cites. Però des del consistori asseguren que "es restabliran quan les autoritats sanitàries ho autoritzen".

Una altra porció de la subvenció es destina a activitats culturals adaptades a cada època de l'any. En Nadal es van celebrar tres activitats diferents: un contacontes, una visita guiada de Tirisiti i els seus amics, i una activitat nadalenca amb Tirisiti i els alumnes d'infantil.

I per últim, estan les classes de reforç, que fins ara han aprofitat 201 alumnes de 5é i 6é de primària, i de 1r i 2n d'ESO. "Més de 200 escolars de tots els centres educatius estan podent aprofitar aquestes classes de reforç educatiu i al mateix temps s’ajuda a les empreses locals", diu el regidor Alberto Belda.