El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

200 persones participaran en la XVII lectura col·lectiva del Tirant Lo Blanc

Biblioteca Tirisiti, lloc on se celebrarà la lectura col·lectiva.

La cita també servirà per a commemorar el dia de les lletres valencianes.

Aquest dimecres 20 de novembre es commemora en Alcoi la XVII lectura col·lectiva de l'obra Tirant Lo Blanc. Tindrà lloc a la biblioteca Tirisiti -baixos del Centre Cultural Mario Silvestre-, on s'espera que participen 200 persones.

La lectura col·lectiva tindrà dos torns d’intervenció. Al matí llegirà l’alumnat dels centres educatius que hi participen: IES Cotes Baixes, CEIP Miguel Hernández, CEE Tomàs Llàcer, Col·legi Santa Anna, CIP FP Batoi i Col·legi Sagrada Família (Esclaves). A la vesprada, a partir de les 17 h començarà la lectura de la resta de ciutadans, representants d’entitats i partits polítics d’Alcoi. Aquest acte serà introduït per l’actriu Pepa Miralles.

L'obra

La novel·la valenciana Tirant lo Blanc és l’obra del gènere de cavalleries més internacional en la nostra llengua. Va ser editada el 20 de novembre de 1490 i per això, igual com en moltes altres poblacions del domini lingüístic valencià, es fan actes de commemoració. En Alcoi es proposa un de senzill però ben útil: llegir en veu alta per moltes persones que representen una gran varietat d’entitats socials una de les nostres obres literàries senyeres del segle d’or.