El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

200 persones visiten Serelles per una jornada d’educació ambiental

El paratge de Serelles d’Alcoi acull una jornada d’educació ambiental per tercer any consecutiu / Comunicació Alcoi
La sessió d’educació ha estat impartida per investigadors de la Universitat Miguel Hernández d’Elx

Serelles acull una jornada formativa impartida per investigadors de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, per incidir en la repoblació forestal.

Al voltant de 200 persones, la gran majoria escolars, han acudit al paratge de Serelles per una jornada d’educació ambiental per tal d’incidir en les tasques de repoblació i en les mesures de prevenció d’incendis forestals.

Aquest és el tercer any consecutiu que es du a terme aquesta activitat que enguany es titula: ‘Dia de l’arbre’, organitzada per la regidoria de Medi Ambient.

La sessió d’educació ambiental va ser impartida per investigadors de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, entitat que des de l’incendi forestal sofert en 2012 a la Serra de Mariola s’encarrega de les tasques de seguiment per a la repoblació.

Jordi Martínez,regidor de Medi ambient, ha explicat els protocols d’actuació “Després d’una primera fase durant la qual les mesures de recuperació del terreny no van mostrar l’eficiència desitjada, ja fa tres anys que les tasques de repoblació contemplen tres vessants diferents. D’una banda, la replantació d’espècies autòctones com són el roure valencià, el pi i el teix. També es procedeix a la tala d’alguns exemplars, l’acumulació dels quals dificulta les tasques d’extinció d’incendis. Complementàriament es porta a terme el mulching, una tècnica agrícola que permet conservar el sòl gràcies al seu recobriment mitjançant material orgànic”

L’entitat col·laboradora, ACIF s’encarregà d’enllestir tot el material necessari per a aquesta activitat.