El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

201 col·legis de fora d'Alcoi descobreixen el Tirisiti. Parlem ambs els xiquets d'Alacant

Alumnes del col·legi Rafael Altamira d'Alacant veuen el Tirisiti per primera vegada. Com no, han eixit encantats!

El Tirisiti cal vore-ho en directe. Així ho reconeix una de les joves del col·legi Rafael Altamira d'Alacant, que ja havia vist el tradicional betlem alcoià per YouTube, però a l'eixida del Teatre Principal reconeix que és molt més màgic i divertit en persona i en directe.

El Tirisiti cal vore-ho en directe. Així ho reconeix una de les joves del col·legi Rafael Altamira d'Alacant, que ja havia vist el tradicional betlem alcoià per YouTube, però a l'eixida del Teatre Principal reconeix que és molt més màgic i divertit en persona. Enguany han sigut 201 col·legis de fora d'Alcoi els que han vingut a la ciutat per a descobrir el Tirisiti, un d'ells, el Rafael Altamira d'Alacant. Des d'Aramultimèdia hem volgut parlar en ells abans i després de la funció, per saber què esperaven i què els ha paregut. Com no, estaven tots encantats! Pots vore-ho tot en el vídeo.

La campanya de representacions escolars ha sigut tot un èxit. Vora 12.500 espectadors de diferents punts de la Comunitat Valenciana (fins i tot un de Múrcia) han vist el Tirisiti. Però no són tan sols xiquets els que demanden aquestes representacions teatrals. Segons expliquen des de la Dependent, "un fet que cada vegada ens sorprén més, i ens agrada, és l'assistència de grups de dones que organitzen visites a la nostra ciutat, bé i algun home també, però és curiós que la major part de membres d'aquest tipus d'associacions culturals, d'estudis per a majors, etc siguen dones. Enguany ens han visitat des de Miramar, València, Elx o Alacant. Són un públic diferent al que estem acostumats a la campanya escolar però que disfruten tant o més que els xiquets que ens visiten".

Des de la Dependent agraeixen la col·laboració dels assitents en la campanya solidària per a l'economat de Càritas, ja que s'han arreplegat un total de 500 quilos d'aliments. I destaquen la col·laboració de Protecció Civil, responsables de coordinar i informar els autobusos que han arribat a la ciutat, als que consideren "una peça més en l'engranatge del Betlem de Tirisiti". 

I recorda, que si tens ganes de passar-ho bé, Tirisiti ja ha encetat les funcions per al públic en general.