El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

201 escolars d'Alcoi participen del programa de reforç educatiu

Cartell del cap de setmana del 25 al 27 de març / Ajuntament

Més de 100.000 euros entre les aportacions de Generalitat i Ajuntament

Torna el programa 'd'Escoles Obertes a la diversió' a Alcoi després que la situació epidemiològica haja millorat. També tornen les activitats de reforç educatiu i les culturals, que es van iniciar gràcies a una subvenció de la Generalitat.

La pandèmia de la Covid-19 ha agreujat les desigualtats de tot tipus. Això s'ha vist reflectit en nombroses ocasions en el rendiment escolar a causa del confinament. Segons xifres de l'Ajuntament d'Alcoi, 201 escolars de tots els centres educatius, tan públic com concertats, estan participant en la línia de reforç educatiu. Les classes es realitzen en 9 acadèmies privades d’Alcoi. L’alumnat participat és triat pels centres educatius atenent a dos criteris: han de ser estudiants que tinguen necessitats acadèmiques i també de famílies amb baix poder adquisitiu.

També és important assenyalar que no es tracta d’un grup tancat, mensualment es revisa l’assistència de l’alumnat a les classes de reforç i "si el recurs no s’aprofita, es dóna de baixa i es valora si hi ha alguna demanda sorgida posteriorment d’algun centre, segons els criteris establerts", segons informació del consistori. La Generalitat va atorgar a l’Ajuntament d’Alcoi prop de 97.000 euros per portar endavant el programa basat en subvencions per al reforç educatiu, activitats lúdic-esportives en els patis dels col·legis públics durant els caps de setmana i activitats culturals. L'Ajuntament ampliarà aquesta quantitat en 20.000 euros més.

Escoles Obertes i activitats culturals

Aquestes activitats es reprenen després de la millora de la situació de la Covid-19. L'objectiu és que el màxim nombre de xiquets es beneficien. Per aquest motiu les activitats dels divendres es realitzaran per a totes les edats, sense distinció, mentre que els dissabtes s'obriran 2 col·legis al matí i 2 centres educatius a la vesprada, fent en cadascun d'ells una activitat d'Infantil i una altra de Primària. Aquests centres aniran canviant en torn rotatori.

Una altra novetat és que per a la setmana de la primavera, es duran a terme activitats en els quatre Centres Escolars per als dies 6, 7, 8 i 12 d'abril per a totes les edats en tots els centres, ja que són dies laborals i és una bona opció perquè vagen mentre els progenitors segueixen amb la seua jornada laboral. Al mateix temps, és una bona manera de descarregar als iaios i iaies, ja que són un grup d'alt risc. Recordem que aquestes són activitats obertes a tota la infància de la ciutat que les porten a terme les mateixes empreses encarregades de les activitats extraescolars.Les activitats del cap de setmana del 27 i 28 de març tindran lloc el divendres de 17,15 a 19.15 h i dissabte d’11 a 13 hores en els col·legis Horta Major i Miguel Hernández. En els mateixos horaris però dissabte de vesprada i diumenge de matí en Sant Vicent i El Romeral.

Pel que fa a les activitats extraescolars, es tracta de tallers didàctics, visites guiades, contacontes i un projecte educatiu amb teatre aplicat. Aquestes activitats es desenvoluparan des del 13 d’abril fins al 28 de maig de 2021. Són totalment gratuïtes.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, apunta que "tornen dues parts d’aquest programa per a tota la infància d’Alcoi. Un programa que va ser consensuat amb el màxim òrgan de participació de l’educació de la nostra ciutat i que el va considerar el més idoni per eliminar les desigualtats, afavorir que tot l’alumnat d’Alcoi tinga les mateixes oportunitats educatives, donar opcions d’oci saludable per als caps de setmana i al mateix temps ajudar a les empreses locals".