El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2019, l'any que ens furtà Camilo

En 2019 hem viscut un any intens amb l'Alcoyano, i dens pel que fa a política. Però sobretot, la notícia que ha arribat més lluny el 2019 que hem deixat, és la mort del cantant alcoià més internacional, Camilo Blanes.

Estrenem un 2020 lluent i en ganes de ser gastat, però no comença net, sinó que arrossega una història a espera de ser tancada. 2019 ens ha furtat Camilo Sesto, i 2020 hauria de ser l'any en què es fera realitat l'anunciat museu amb el seu nom.

La ciutat d'Alcoi vivia tranquil·la 2019, seguint el ressorgiment de l'Alcoyano des de tercera o assistint amb més o menys desgana les nombroses convocatòries electorals. Estava tranquil·la perquè 2018 havia acabat molt bé, amb l'esperat reconeixement en sa casa al cantant alcoià més internacional. Camilo Sesto va plorar en descobrir la placa de l'Alameda Camilo Sesto, i els alcoians sanaven una espineta després d'anys evitant el reconeixement.

Però arriba setembre i la notícia esclata de colp. Camilo Sesto ha mort. Milers de persones visiten la Capella Ardent en Madrid, i comença a rebre premis i reconeixements a títol pòstum.  És nomenat ambaixador de la Comunitat Valenciana, i 'alcalde rep en el seu nom el premi Ondas a una trajectòria.

Capella ardent a Madrid

Com a figura pública i coneguda que és, durant uns dies cert sector de la premsa rosa tan sols parla de la lectura del testament, i dels diferents papers i reaccions de l'hereu i els familiars. Per sort, en Alcoi no es participa en eixe joc i els rumors tenen poc recorregut. L'Ajuntament convoca un acte d'homenatge dos setmanes després de la mort de Camilo, però es veu obligat a suspendre-ho a espera de saber les últimes voluntats del cantant.

I ací torna la sorpresa. Finalment s'obri testament, i Camilo Sesto mostra de nou com tenia de present el seu poble, i dóna el seu llegat artístic a la ciutat. Tot s'ubicarà en el futur museu de Camilo Sesto. La lectura del testament també permet fer l'últim homenatge a Camilo en la ciutat, i les cendres del cantat visiten finalment Alcoi el 24 d'octubre.

Durant tot el dia és incessant el degoteig de persones que visiten les cendres de Camilo, instal·lades al saló de plens de l'Ajuntament. On també es genera molta expectació per la presència del seu fill i hereu universal, Camilo Blanes, qui agraeix el carinyo que sempre li ha oferit la ciutat a son pare. Ara les cendres de Camilo Sesto descansaran en el cementiri d'Alcoi, a prop, com el volia, dels seus pares.

Camilo deia que per sort, havia nascut en la terra que volia i "em voldrà fins la mort", però patent queda que l'amor per Camilo Sesto va més enllà de la seua presència en aquest món. Perdurarà en els cors dels milions de fans que té arreu tot el món, i des d'Alcoi ajudarem a aquest record si finalment es fa una realitat el futur museu de Camilo Sesto a la ciutat.