El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

2022 podria ser l'any decisiu per al desdoblament de la CV-60, l'autovia de les Comarques Centrals

La CV-60, imatge de Google Maps.

El projecte preveu 65 milions d'euros per a desdoblar 23 quilòmetres de carretera.

No hi havia moviment des de 2008, però per fi s'ha posat en marxa el projecte de desdoblament de la CV-60 fins a Gandia, l'autovia que connecta el Comtat i la Vall d'Albaida amb la costa. Per a 2022 ja hi ha pressupost previst.

És una de les grans reivindicacions de les Comarques Centrals: el desdoblament de la carretera CV-60 a Gandia, on hi ha encara 23 quilòmetres amb tan sols un carril per direcció. És una carretera molt utilitzada, tant pel turisme com per al transport de mercaderies, estudiants i veïns.

L'autovia CV-60 es va acabar de construir a principis del 2000, però es va deixar pendent aquest tram, que està paralitzat des de 2008. Durant els últims mesos de l'any de pandèmia la Conselleria d'Obres ha rescatat el projecte, amb l'aprovació definitiva del projecte bàsic, que ara està en procés d'al·legacions. I també preveu per al 2022 una partida de vora 200.000 euros per a iniciar la redacció del projecte i procedir a la licitació de les obres.

És un projecte ambiciós que desdoblarà 23 quilòmetres de carretera entre Terrateig i l'Olleria. La Generalitat preveu que invertirà un total de 65 milions d'euros en un projecte que, segons el conseller d'Obres Públiques Arcadi España, ajudarà a "vertebrar les comarques centrals, al millorar la mobilitat de veïns i veïnes d'aquesta zona, i dels molts turistes que la visiten".
Les patronals empresarials de la zona, i la comissió ciutadana 'Sí a tots els trams de l'autovia CV-60' s'han mostrat satisfets per la reactivació d'aquest projecte tan important per a les comarques. Pedro Juan Parra, de la comissió ciutadana, explica que a més de vertebració, és essencial millorar la seguretat en aquesta carretera: "afecta no sols al turisme, sinó a l'agricultura, l'economia, els serveis... Hi ha molta gent que l'utilitza per a desplaçaments d'estudis i treball i no podem deixar a banda la qüestió de la seguretat, perquè és una carretera que està catalogada per la DGT com a perillosa".

La CV--60 té tres trams diferenciats. El primer, des dels túnels de l'Olleria fins a Terrateig, és el que ara s'activa: 23 quilòmetres de calçada única. El segon va de Terrateig a Palma de Gandia i sí que està desdoblat amb calçades separades pel sentit de la direcció. El tercer tram és des de Palma de Gandia fins a la CV-680. I on està pendent també el projecte de desdoblament i connexions amb l'AP-7, que ara està en procés de participació pública.