El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

21.095 euros en 30 sancions per incomplir l'Ordenança sobre Tinença d'Animals a Alcoi

L'Ajuntament d'Alcoi ha tramitat 30 sancions sobre l'incompliment de l'Ordenança sobre Tinença d'Animals. El total de les sancions són 21.095 euros i totes elles han sigut pagades en els primers dies 15 dies naturals, reduït-se al 50%.

Pel que respecta a les sancions de gossos catalogats com a perillosos segons l'ordenança, 10 han sigut per anar solts o sense morrió i 6 perquè el portador no tenia la llicència obligatòria.


Quant a la resta de sancions cal indicar que 9 han sigut per portar el gos solt, 2 per no tindre el  microxip i 3 per molèsties de lladrits. Explica que els propietaris d'animals que, per qualsevol circumstància i d'una manera freqüent, produïsquen molèsties en el veïnat, sense que es prenguen les mesures oportunes per a evitar-lo, seran sancionats amb multes entre 30,05 i 300,50 euros. És a dir que en aquests 3 casos s'ha realitzat un seguiment perquè les molèsties han tingut lloc d'una manera freqüent.

Segons el regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig, "és important felicitar la majoria de la ciutadania que compleix les normes, cuida a les seues mascotes i és responsable amb la resta de la ciutat i la població. Aquesta Ordenança fixa la normativa que regula la tinença i protecció d'animals, amb l'objectiu de garantir-los la deguda atenció i bon tracte, compatible amb la higiene, la salut pública i la seguretat de persones, bens i benestar social".