El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

21 d'abril de 2020. El dia que acabaren de desmuntar el castell

  • Així que en un hipotètic partit de futbol, guanya la il.lusió dels alcoians per 0 a 1 al Covid.
  • Que se sàpia, ningú ha fet una ''fialeta' clandestina per Sant Nicolau o un 'ansaio' secret en la 'Llaganya' o els 'Palominos'. Els alcoians compleixen fil per randa amb les seves obligacions, però amen les seues festes.
  • I si els alcoians estan malalts de Festa, deu de ser un mal 'comarcal', si ens fixem en les coses tan xules que van fer els contestans i contestanes diumenge amb la 'Mareta', i els murers i mureres amb la 'Publicà'.

Qui ens ho havia de dir. 21 d'abril, plaça de l'Ajuntament i una grua acabant de desmuntar el Castell de Festes d'Alcoi. Encara no ha nascut l'escriptor de sainets consumistes que haja ideat aquesta situació.

Els més festers han arrancat aquest dimarts desitjant-se 'bon dia dels músics', tot i que enguany s'havien traslladat les festes al cap de setmana vinent. Però els alcoians són així, i el 22-23-24 es viu -sempre- en el seu interior.

El dia dels Músics és el més frenètic de l'any a la ciutat, amb gent que encara ompli les neveres dels pisos del centre o esgota les últimes còpies de les claus del local per a repartir-les entre els col.legues.

La Plaça de Dins hauria d'estar col·lapsada entre els més matiners i que ja 'no tornen a casa' fins al dia del Descans, i els operaris que descarreguen botelles i aigua de llima (aigua-llimó) per a reomplir les cambres dels bars. Les barberies tiren fum i encara algun despistat regira el traster buscant el casc o la capa.

Tot ha canviat enguany, i l'estampa és una altra ben diferent. Nii una ànima pel carrer i a la plaça, una grua acaba les faenes de desmuntatge del castell de Cabrera, que no sabem si tornarà per a l'octubre, o com el panorama global ho insinua, ho deixaran correr per a 2021.

 


 

Covid 0-1 Il.lusió dels alcoians

En qualsevol cas, la i.il·lusió no s'acaba i els alcoians i alcoianes preparen per a hui una nova sessió als balcons amb el cant de l'himne que es podrà escoltar per les diferents ràdios de la ciutat. Així que en un hipotètic partit de futbol, guanya la il.lusió dels alcoians per 0 a 1 al Covid.

Unes situacions que, com sempre, sorprenen els que no coneixen els alcoians, i que pensen que no tenen res millor al cap que pensar en les seues Festes. Tot i les crítiques i insults que trobem en les xarxes, on s'acusa (com a poc) als alcoians de 'tarats' insolidaris pel fet de pensar en les seues Festes, el cert és que cadascú fa el que vol i inverteix el seu temps i diners en el que vol. I que se sàpia, ningú ha fet una ''fialeta' clandestina per Sant Nicolau o un 'ansaio' secret en la 'Llaganya'. Els alcoians compleixen fil per randa amb les seves obligacions, però amen les seues festes.

I si els alcoians estan malalts de Festa, deu de ser un mal 'comarcal', si ens fixem en les coses tan xules que van fer els contestans i contestanes diumenge amb la 'Mareta', i els murers i mureres amb la 'Publicà'.

Llarga vida a la Festa.