El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

22 enginyers bolivians en cerca de solucions a la UPV d'Alcoi

Roda de prensa UCB/AM

El campus d'Alcoi de la Univesitat Politècnica de València dona estada a 22 alumnes de la Universitat Catòlica Boliviana per a que realitzen els seus projectes finals de màster.

El Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha acollit 22 alumnes de la Universitat Catòlica Boliviana (UCB) San Pablo per la 2a edició de la col·laboració entre la UPV i la UCB. Juan Ignacio Torregrosa, director del Campus d'Alcoi de la UPV, conta que durant la seua estada han col·laborat amb Departament d'Enginyeria Química per tal de fer els seus projectes finals del MITA (Màster en Investigació en Tecnologia de l'Aigua). El que volen és agafar idees de projectes relacionats amb les tecnologies de l'aigua per poder solucionar els problemes que té Bolívia amb la qualitat i disponibilitat de l'aigua.

Cal dir que Isabel Melina, del Vicerectorat Acadèmic Nacional de la UCB, remarca que en aquest cas els alumnes són gent que es dedica de manera professional a la seua branca d'enginyeria i que inclús molts d'ells es troben treballant dins del seu camp, però les seues ganes d'aprendre i de donar un ús més pràctic i solidari els seus coneixements han fet que decidisquen continuar els estudis amb aquest màster. Principalment han tractat temes com ara l'aplicació de tècniques d'oxidació, avaluacions de qualitat, optimització i investigació de l'aigua, i molt més.

El programa en total té una duració de 18 mesos, dels quals 16 es realitzen a distància i els altres 2 amb estada al campus alcoià de la UPV. De fet, ha tingut tan bona acollida que Vanesa Lo Iacono, Coordinadora del programa màster MITA, adelanta que ja es troba en gestió la 3a edició, i que la seua data d'inici és en febrer del 2019, amb novetats com la col·laboració de més campus de la UPV o la vinculació del programa VLIR, que es tracta d'un programa de formació de postgrau finançat per fons belgues.