El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

22 projectes s'han materialitzat en els útlims cinc anys gràcies als pressupostos participatius

L'Illa de Rodes acollirà dos futurs projectes de pressupostos participatius

El 5 de novembre s'iniciarà el termini de votació per als pressupostos participatius de 2019.

La xifra suposa el 68% de totes les propostes aprovades en el marc dels pressupostos participatius. La resta dels projectes es troben en execució o pendents de realització.

Dels 32 projectes sorgits al llarg de les cinc campanyes de pressupostos participatius, set es troben actualment en procés d'execució. Dos d'ells foren aprovats l'any 2015 i es materialitzaran amb la futura Illa de Rodes. Es tracta per una banda d'un espai per a poder fer concerts amb capacitat per a 400 persones, que es coordinarà a través del Consell de Cultura, i de l'altra un centre cívic per al barri de l'Eixample i Santa Rosa, espai destinat a la Biblioteca La Uixola quan l'Arxiu Municipal es trasllade a l'Illa de Rodes. Una altra de les propostes consisteix en l'habilitació d'un pas de vianants per sota del pont de Cervantes, obra pendent de licitació i que fou aprovada en 2016.

De l'any 2017 destaca la creació de zones d'aparcament en el centre de la ciutat, i de condicionament del carrer Sant Jaume, ambdós projectes licitats i a l'espera únicament de l'inici de les obres. Respecte als pressupostos d'enguany quedaria el condicionament d'una de les pistes del poliesportiu Caramanxel, i la restauració de part de l'antiga muralla (zona Jutjats), tots dos a falta de licitar les obres.

De les tres propostes pendents per acabar el projecte, es troba la disposició de fanals intel·ligents led i/o amb tecnologies renovables, la instal·lació de jocs infantils adaptats per a xiquets/es amb diversitat funcional en els parcs, i la creació d'una biblioteca infantil-juvenil en la Zona Nord.

Polsant en la següent imatge trobareu la llista de tots els projectes aprovats.

                                                 

 

Pressupostos 2019

Per a la campanya del pròxim any dels pressupostos participatius l'Ajuntament ha destinat 400.000 €. Havent-se finalitzar l'arreplegada de propostes, la campanya encara durant el mes d'octubre la fase de viabilitat tècnica dels projectes. A partir del 5 de novembre s'iniciarà el termini de votació. Serà finalment el 14 de desembre quan es facen públiques totes les propostes escollides.