El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

231 joves de l'Alcoià i El Comtat 'tastaran' el mercat laboral gràcies a la Conselleria d'Economia

El conseller ha visitat el consistori

Climent ho explica a Agres, on 8 persones treballaran un any a la localitat

Els consellers i conselleres del govern valencià, de semninari d'estiu a Castalla-Biar, han aprofitat per explicar a les localitats de les comarques la seua acció de Govern. Rafa Climent, conseller d'Economia, juga en casa -és de Muro-, i aquest divendres ha visitat Agres per explicar la segona edició de l'Avalem Jove Plus. 231 persones de L'Alcoià i El Comtat tindran accés a un lloc de faena durant un any als ajuntaments; 8 d'ells a Agres.


La corporació municipal d'Agres, amb el seu alcalde, Josep Manel Francés, al capdavant, ha rebut el conseller a l'Ajuntament. Després de signar el llibre d'honor, han repassat els problemes i inversions que pateix i necessita aquesta població del Comtat.

El Conseller ha aprofitat per explicar el Pla Avalem Jove Plus, que només en les comarques de l'Alcoià i El Comtat beneficien 231 joves, siguent els nuclis urbans els qui s'emporten el major nombre de contractes

Agres
Només a Agres, Avalem Joves obre la porta laboral a 8 persones joves del poble. En concret, a Agres gràcies a aquest programa estan treballant dues tècniques d'infantil, un auxiliar administratiu i una persona encarregada de neteja, i s'ha contractat un tècnic en activitats esportives que podrà en marca un pla de salut a partir de setembre.

En 2018 es contractarà també una tècnica d'infantil, per al punt de conciliació laboral i familiar, un conductor de tractor, per a engegar un projecte de biomassa en la Conselleria de Medi ambient i un auxiliar administratiu.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Agres ha contractat a 15 persones en el marc de *Avalem Experiència (aturats de llarga durada i majors de 30 anys). Finalment, en el programa de brigades forestals han sigut incorporades cinc persones.

Climent ha explicat que Avalem Joves Plus és un pla de subvencions d'ocupació destinades a la contractació de persones joves, qualificades i no qualificades, per part d'entitats locals. Aquest programa generarà 5.400 llocs de treball per a joves menors de 30 anys en tota la Comunitat i disposarà d'una inversió de més de 100 milions d'euros, finançats gràcies al Fons de Garantia Juvenil de la Unió Europea.

Els contractes, d'un any de durada, es crearan en prop de 520 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, al voltant del 95% dels consistoris del territori valencià. En el cas de la província d'Alacant, els llocs de treball creats seran 1.720, dels quals 850 són per a persones amb estudis i 870 per a joves sense qualificació professional.