El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

240.000 euros per a 10 treballadors en un nou taller d'ocupació a Alcoi

El taller d'ocupació Forma't Alcoi ha contractat 10 persones per realitzar operacions de suport administratiu i atenció a usuaris en diferents departaments municipals. A banda d'aquests, es busca també equip directiu i docent. El termini d'inscripció dels docents finalitza el 2 de desembre. El taller arrancarà el 30 de desembre.

Aquest taller, amb 240.000 euros de pressupost compta amb la subvenció de LABORA i potser cofinançat per fons europeus. Per tal que el professorat puga inscriure's, ho pot fer a aquest enllaç. Els treballadors que participen en aquest programa tindran un contracte per a la formació i l'aprenentatge d'una duració de 12 mesos amb el SMI. A finals de 2020, finalitza el taller d'ocupació que actualment està en marxa. És el taller d'ocupació relacionat amb el turisme de naturalesa.


El llistat de l'alumnat per a fer la selecció ha sigut facilitat per LABORA amb persones que compleixen els següents requisits mínims: tindre 25 anys o més, ser desocupades, entenent-se com a tals a les persones demandants d'ocupació no ocupades, registrades en Labora i complir els requisits establits en la normativa d'aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l'aprenentatge. A més de complir aquests requisits es consideren com a prioritaris, els següents col·lectius: Dones, especialment les víctimes de violència de gènere, persones amb diversitat funcional, persones en situació o risc d'exclusió social, persones majors de 45 anys, persones amb baixa qualificació professional, persones en atur de llarga duració, persones que encapçalen famílies monoparentals paternes o maternes i persones titulars i beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió.

El programa Tallers d'ocupació es configura com un programa mixt d'ocupació i formació que té per objecte millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades a les quals va dirigit mitjançant la realització d'obres o serveis d'interés general i/o social que possibiliten a l'alumnat/treballador la realització d'un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l'aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l'ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.


L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, ha destacat que “amb aquest taller no sols tindran una ocupació durant un any 10 persones, sinó que obtindran una formació en alternança amb el treball que augmentarà les seues possibilitats d'inserció en el mercat laboral quan aquest finalitze. Així mateix, facilitem que un equip directiu i docent també estiga treballant el que millorarà el seu currículum. L'ajuntament com a administració més pròxima a la ciutadania treballa per a fomentar l'ocupació a la ciutat des de diversos àmbits, amb ocupació directa com amb el Pla Avalem pel qual contractarem a més de 50 persones, oferint ajudes per a la contractació i aconseguint subvencions per a aquests plans, quasi 2.000.000 en l'últim any”.