El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

241 xiquets participen en l'Escola de la Setmana de la Primavera d’Alcoi

Escola a l'Eduardo Latorre

La iniciativa s’ha desenvolupat en els col·legis públics de la ciutat, CEIP Sant Vicent, CEIP Miguel Hernández, CEIP El Romeral i el Complex esportiu municipal Eduardo Latorre.

La primera edició de l’Escola de la Setmana de la Primavera de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha desenvolupat entre el 19 i 21 d’abril. Aquest projecte ha facilitat un temps d'oci saludable per a la infància i ha facilitat la conciliació dels progenitors en cas que treballaren. Ha comptat amb 241 inscripcions. El màxim era 250.

No ha sigut necessari aplicar barems, però tenien caràcter prioritari l'atenció de famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere i d'altres formes de violència contra les dones, dones en situació de desocupació de llarga duració, dones majors de 45 anys o unitats familiars en les quals existisquen altres responsabilitats relacionades amb les cures. Així mateix, també eren criteris de valoració el nivell de renda i les càrregues familiars.

La iniciativa s’ha desenvolupat en els col·legis públics de la ciutat, CEIP Sant Vicent, CEIP Miguel Hernández, CEIP El Romeral i el Complex esportiu municipal Eduardo Latorre. Les activitats que han fet s'enquadren en el foment d'hàbits de vida saludable, activitat física, coneixement de l'entorn, activitats culturals, reforç escolar, educació emocional i interculturalitat, des d'una perspectiva de gènere.

Aquesta escola està dins del Pla Corresponsables. Des del Ministeri d'Igualtat es concep el Pla Corresponsables com una llavor política que permeta articular mecanismes en col·laboració amb les comunitats autònomes per a aquest fi. Es proposen una sèrie d'actuacions estructurades en tres tipus de projectes: Borses de cura professional per a famílies amb fills menors de 14 anys, creació d'ocupació de qualitat i acreditació de l'experiència de cura no professional. La iniciativa de l'Escola de la Setmana de la Primavera s'emmarca en el primer projecte.

La mesura també ha tingut un interés econòmic i social perquè que estava dirigida a la contractació de persones joves i especialment a dones majors de 45 anys, els quals constitueixen col·lectius molt afectats en termes de desocupació per la crisi econòmica i sanitària.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia, indica que “estem molt satisfets d’aquesta primera edició de l’Escola de la Setmana de la Primavera, pràcticament hem cobert les inscripcions facilitant a moltes famílies un espai d’activitats per als infants durant 3 dies laborables. Recordem que el Pla Corresponsables és una nova política pública residenciada en la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat que té per objecte iniciar el camí cap a la garantia de la cura com un dret a Espanya des de l'òptica de la igualtat entre dones i homes i des d'un enfocament de garantia de drets universals, al marge de la condició laboral de les persones beneficiàries”.