El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

25 detinguts i 14.800 plantes de marihuana intervingudes a Benifallim, Cocentaina i Alcoi

El cap de la banda i 4 dels principals col·laboradors han ingressat en presó. Se'ls acusa de pertinència a organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i dos delictes contra la seguretat viària. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs. 
 

Tots pertanyen a la mateixa organització. S'ha escorcollat 10 vivendes i una nau industrial, i a més de les plantes, la banda tenia 12 armes entre pistoles, escopetes o una ballesta. 

L'operació, de nom 'Herme - Tocayos', ha tingut lloc en els primers dies de juny, tot i que la investigació està oberta des de principis d'any.

La Policia Nacional d'Alcoi i el grup Roca de la Guàrdia Civil d'Ibi van detectar l''existència d'un grup organitzat que cultivava i venia marihuana a gran escala, i altres drogues com cocaïna al detall. La investigació els va permetre saber que la banda havia adquirit 30.000 llavors de marihuana, que repartiren entre quatre cases de camp llogades, una en el terme municipal de Benifallim i les altres tres en el terme municipal de Cocentaina.

Finalment, els dies 1 i 2 de juny s'han produït les entrades en vivendes i detencions. S'ha mobilitzat 80 efectius de la Policia Nacional i Guàrdia Civil, que han fet un total d'11 escorcolls: 10 en vivendes d'Alcoi, Benifallim i Cocentaina; i una última en una nau industrial d'Alcoi on treballava un dels detinguts, i on s'ha confiscat 70 grams de cocaïna. 

En total, s'han confiscat 14.881 plantes, 700 grams d'haixix i 90 grams de cocaïna. També diverses armes: una escopeta de canyons retallats, 8 armes llargues d'aire comprimit, 2 pistoles detonadores i una ballesta. També 7.000 euros en efectiu, 6 vehicles i divers material informàtic. 

La Policia Nacional explica que estaven perfectament organitzats amb diferents rols: els que proveïen a les vivendes de tot el necessari, els que es dedicaven al cultiu, i els que feien la vigilància de les finques. 

Els detinguts, 25 persones en total, són 21 homes de nacionalitat espanyola i diverses edats, entre els 27 i els 61 anys; un home de nacionalitat italiana de 43 anys; i 3 dones espanyoles d'entre 25 i 37 anys. Tots han declarat davant el jutge, qui ha decretat ingrés en presó per al cap de la banda i quatre detinguts. La resta ha quedat en llibertat amb càrrecs fins a la celebració del juí. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs. A més de pertinència a organització criminal, tinença il·lícita d'armes i tràfic de drogues, estan acusats de dos presumptes delictes contra la seguretat viària, que no s'han detallat.