El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

25 nous casos en el cap de setmana, el departament alacantí que menys suma

Incidència quinzenal de casos a Alcoi, segons el simulador de la UMH

Actualització de dades segons les xifres oficials publicades per la conselleria de Sanitat aquest 22 de setembre. El departament d'Alcoi compta amb 733 casos acumulats, dels quals 92 són de l'última quinzena. Mantenim intacta la xifra de morts des de fa quasi un mes.

Sanitat assegura que la comunitat Valenciana té una incidència acumulada de les més baixes d'Espanya. A les nostres comarques hi ha menys d'un centenar de casos detectats en els últims 14 dies.

Nova actualització de dades oficials, arreplegades durant el cap de setmana, amb 25 nous casos detectats per PCR a les nostres comarques. És el departament alacantí que menys casos suma, els següents com Dénia, Elx o Elda sumen el doble, 50; i Sant Joan i Alacant un centenar.

Per municipis, corresponen 6 a Alcoi, 4 dels quals són d'un brot d'origen social, sense més especificacions. Altres 6 casos són d'Ibi, Castalla suma 5; i Onil, 3. L'Alqueria d'Asnar, que tan sols en tenia 1, ara compta amb 3 casos. Muro també suma 2 casos, i 1 Banyeres de Mariola.

La Conselleria de Sanitat destaca la incidència acumulada en els últims 14 dies a la Comunitat Valenciana. Assegura que continua en reducció, i que és de les més baixes d'Espanya per darrere tan sols d'Astúries. A les nostres comarques tenim menys d'un centenar de casos detectats en els últims 14 dies, i segons el simulador de la Universitat Miguel Hernández, podríem mantindre aquesta tendència. Per exemple, per a Alcoi, i com es pot vore en la imatge principal, preveu una reducció del 19 per cent dels casos en la pròxima quinzena si la situació continua així de favorable. I en una situació desfavorable ens situa amb xifres com les de principi de mes. En l'enllaç del simulador de la UMH es poden comprovar dades per províncies o simulacions concretes per alguns municipis. 

A continuació, teniu un quadre amb la xifra de casos positius detectats en els últims 14 dies en els municipis del nostre departament al llarg de tot el mes de setembre. Destaca Cocentaina, sense nous casos des de fa dos setmanes. Segons l'actualització de hui, tenim 92 casos recentment detectats. Un terç, 31 casos, corresponen a Ibi, que tot i ser la que més acumula, ha estat en contínua reducció des de meitat del mes. Alcoi també manté una tendència de reducció, o Banyeres, amb un descens molt important. Cal fer menció a Alcosser de Planes, que en l'última actualització, fa quatre dies, va sumar un nou cas positiu, però ara ja no ix reflectit en la llista de casos de l'última quinzena. Per contra, tenim increments, tot i que lleugers, a Muro, Onil, o Castalla.