El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

250 autònoms o empresaris alcoians ja han demanat l’ajuda Parèntesi II

Les papereries són un dels establiments que poden demanar l'ajuda autonòmica.

Si vols demanar l’ajuda, pots escriure a parentesisalcoi@alcoi.org o cridar al telèfon 965 53 72 18

El termini per a demanar-les conclou el 25 de maig, i atorgant-se totes les sol·licitades encara quedarien diners. Recordem que poden optar diverses activitats econòmiques com perruqueries, tintoreries, venda de diaris, joieries o fotògrafs.

Ara mateix està obert el termini per a sol·licitar les ajudes Parèntesi II de la Generalitat Valenciana, i que distribueixen els ajuntaments. A Alcoi, des que es va obrir el termini el passat 10 de maig, ja s’han presentat 250 sol·licituds, segons les dades oferides per l’Ajuntament. Recordem que hi ha 730.000 disponibles en ajudes, el sobrant de la primera tanda Parèntesis.

En la primera edició, destinada principalment als sectors de l’oci, hostaleria i restauració, s’atorgaren 320 ajudes a autònoms o xicotetes empreses de menys de 10 treballadors. És una ajuda directa de 2.000 euros i altra de 200 euros per treballador contractat. Per a aquesta segona tanda d’ajudes s’ha ampliat de manera important el nombre d’activitats econòmiques que hi poden optar, com comerços de roba i sabates, joieries i rellotgeries, fotògrafs, tintoreries, taxis o papereries.

El regidor d’Indústria i Ocupació, Alberto Belda, diu que “des de l'Ajuntament d'Alcoi volem que aquestes ajudes arriben a tots els sectors afectats per les restriccions derivades de la pandèmia i que ho facen de manera immediata, per la qual cosa estem bolcant-nos perquè es tramiten com més de pressa millor. Cal dir que aquestes ajudes no seran les últimes, ja que l’Ajuntament d’Alcoi ja treballa amb la previsió de coordinar noves subvencions perquè ningú no es quede fora”.