El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

253 sancions en novembre a Alcoi per no portar mascareta

Gent en mascareta pel carrer. Foto de recurs

En octubre i novembre el total de sancions és de 364. L'Ajuntament recorda que l'ús de la mascareta és obligatori per a totes les persones majors de 6 anys.

En octubre s'han posat altre centenar de sancions, així que entre els dos mesos el total són 364 sancions per no portar mascareta. 

L'Ajuntament d'Alcoi informa de les sancions que s'han interposat a la ciutat durant els últims dos mesos per no portar mascareta. Les xifres concretes són, en octubre, un total de 113 sancions, 82 interposades per la Policia Nacional, i la resta per la Local. I en novembre, 253 sancions, 221 per part de la Nacional, i 32 per part de la Local.

Des del consistori recorden que l'ús de mascareta és obligat en persones majors de 6 anys, i "és un exercici de responsabilitat social, perquè no sols serveix per a protegir-nos sinó que també evita que puguem contagiar a altres persones". El regidor de seguretat Raül Llopis felicita "a la majoria de la població perquè està complint les normes, m'agradaria que la resta es conscienciara i espere que aquest nombre de sancions es reduïsca, el que significarà que molt poques persones no porten la mascareta. També vull agrair la faena de la Policia Nacional i la Policia Local".

L'Ajuntament també recorda que es recomana l'ús de mascareta en espais privats quan no es puga mantindre la distància de seguretat entre no convivents. I que en el cas d'Alcoi, és obligatòria en les instal·lacions esportives sempre que no es puga garantir la distància, i siga entrenaments de baixa o moderada intensitat, individual o d'equip, a l'aire lliure o en espaus interiors.

També detallen els casos on no és obligatòria, i que reproduïm a continuació:

  • Durant la pràctica d'activitat física o qualsevol altra activitat amb la qual resulte incompatible el seu ús.
  • En les activitats infantils i juvenils d'oci mentre es romanga amb el grup de convivència estable.
  • En els espais de la naturalesa o a l'aire lliure fora de nuclis de població, platges i piscines, sempre que l'afluència de les persones permeta mantenir la distància interpersonal d'1,5 metres.