El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

26 dels 141 municipis d'Alacant han registrat casos positius de Covid-19 en els últims 14 dies

Ana Barceló a les Corts / GVA

En el moment en què es passe a la fase 2 ja no existiran franges horàries excepte per als majors de 70 anys.

Per primera vegada des que Sanitat comunica resultats oficials sobre la incidència del Coronavirus, aquest dijous 28 de maig ho han fet per municipis. Pel que fa a la província d'Alacant, 26 municipis d'Alacant han registrat casos positius de Covid-19 en els últims 14 dies. El pas a la fase 2 del territori valencià en el conjunt encara no és oficial, però Barceló ha destacat que ja no existiran franges horàries excepte per als majors de 70 anys.

Ana Barceló ha destacat que la publicació de les dades per municipis ara mateixa ho han fet per "transparència" i no ho han fet abans per si es creava "alarmisme". Una dada que ha destacat Ana Barceló és que les noves altes són 10 voltes superior als nous casos diagnosticats per PCR en tota la comunitat. Les dades aniran actualitzant-se diàriament però poden tindre un retard de 24 a 72 hores. En el moment en què es passe a la fase 2 ja no existiran franges horàries excepte per als majors de 70 anys.


Pel que fa a la província, hi ha 32 noves altes entre el 26 i el 27 de maig. Hi ha 11 diagnosticats per PCR, 62 hospitalitzats, dels quals 12 en UCI. Pel que fa a les persones mortes a tota la Comunitat són 7 i 1 d'elles en residències. Aquesta no sabem si correspon a la província d'Alacant, encara que Barceló sí que ha confirmat que hi ha hagut una persona morta a la província per Coronavirus. Sobre les residències de majors, hi ha 31 amb positius a Alacant. D'aquestes, 7 estan sota vigilància activa.

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.