El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

26 empreses alcoianes renoven el seu 'Compromís de Qualitat Turística'

El SICTED és un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme (SET), amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que treballa amb empreses/serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l'objectiu últim de millorar l'experiència i satisfacció del turista.

De les 38 empreses d'Alcoi adherides al Sistema integral de Qualitat Turística espanyola en destinacions (SICTED) han sigut 26 les que en 2018 han renovat la seua distinció de qualitat turística.

La renovació s'ha realitzat durant el comité de desembre, i ha estat repartida de la següent manera entre els sis cicles que contempla la xarxa SICTED: 2 del Cicle I, 4 del Cicle II, 3 del Cicle III, 5 del Cicle IV, 6 del Cicle de Seguiment i altres 6 en el Cicle de Renovació.

Alcoi, disposa de 38 empreses adherides al sistema SICTED, de les quals 33 estan distingides per la xarxa. Actualment la ciutat es troba al cicle 6 d'aquest sistema, un sistema en el qual porta treballant des de 2013. L'oficina de Turisme d'Alcoi és part activa del sistema des de 2013, havent obtingut en 2019 la distinció per sisé any consecutiu.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, assenyala els grups de millora com un dels aspectes més interessants del SICTED. En aquest sentit, cal recordar que Alcoi va ser mereixedora del guardó 'Adaptació de la destinació a les noves tecnologies' dins de la categoria de 'Millor projecte de millora en destinació SICTED 2016'.

Aquesta és la relació d'empreses distingides: Hotel con encanto Masía la Mota, Casa Rural Bons Aires, MAF, Explora, Muboma, Tourist Info Alcoy, Jorge Pérez Borrás, Casa rural La Safranera, Refugio de la Guerra Civil Española, Hostal Savoy, Restaurante Hostal Savoy, Teatre Calderón, Restaurante Bruno Caruso, Equitación Peluca, Hacienda Ibérica, Opció Jove S.L., Toni Miranda López, Alcoitur Viatges, Restaurante La Safranera, Restaurante Sant Francesc, 52, Restaurante Brasil, Spainrider, Restaurante Masía la Mota, Hotel Sercotel Ciutat d’Alcoi, Arte 23 i Alojamientos Residencial Alcoy.