El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

26 sancions per orinar i escopir als carrers d'Alcoi en 2017

Actes vandàlics al refugi de Cervantes
A més, la Policia Local ha identificat 4 menors per buidar extintors dins del Refugi de Cervantes

De tot s'ha de fer balanç quan acaba un any natural. També de les persones que escupen i orinen al carrer. A 2017 han sigut 26 persones de sexe i edats diverses les que ho han fet. Altre dels successos ha estat que la Policia Local ha identificat a 4 menors per accedir sense autorització al refugi i buidar dos extintors.

La Policia Local ha identificat i obrir acta als quatre menors, amb la respectiva comunicació als tutors legals de tots ells, per una infracció de la llei orgànica 4/2015 sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana, article 35.3 per atemptar contra béns públics que no constitueix infracció penal però que sí que suposarà sanció econòmica. El consistori informa que a 2017 han augmentat considerablement els expedients per escopir i orinar a la via pública, article 12.6 de l’Ordenança d’Higiene Urbana, arribant a un total de 26.

Des de l'Ajuntament es recorda que atemptar contra el que és de tots té conseqüències, i que se seguirà treballant amb la policia local per identificar i sancionar a tots aquells ciutadans que no respecten l'espai públic. Es recorda també que s'ha implantat un sistema de commutació de sancions per "treballs comunitaris" amb la idea de conscienciar als infractors dels seus actes.