El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

265 persones participen en un pla per millorar l’ocupabilitat a Alcoi i aconseguir “un talent humà amb noves competències”

Pla de formació / Ajuntament d'Alcoi

Aquest pla pretén proporcionar a persones desocupades la qualificació professional necessària per a exercir una ocupació concorde a les necessitats del teixit productiu d'Alcoi.

El Pla de Formació per a la Millora de l'Ocupabilitat de l'Ajuntament d'Alcoi continua oferint bons resultats. En 2022 han participat 265 persones que han desenvolupat cursos basats en Competències Professionals i tallers en l'àmbit de Competències Clau. En total, el conjunt de l'oferta formativa ha suposat una inversió de 14.992,65 euros.

Aquesta última edició s'ha sustentat sobre dos grans blocs. Un primer basat en Competències Professionals, finançat pel Consell Econòmic i Social (CES) i un segon basat en les Competències Clau per a la cerca activa d'ocupació, dut a terme amb recursos propis del Departament de Promoció Econòmica. Aquest pla pretén proporcionar a persones desocupades la qualificació professional necessària per a exercir una ocupació concorde a les necessitats del teixit productiu d'Alcoi.

En aquesta convocatòria, s'han mantingut els cursos de competències relacionats amb el sector metall i el sector logístic, ja que les empreses de la zona continuen demandant personal amb aquesta formació específica. D'altra banda, per a atendre les necessitats del sector serveis, s'ha mantingut el curs de Caixa i Reposició per a Supermercats i s'ha incorporat una acció formativa específica relacionada amb l'Atenció al Client («Atrau, ven i fidelitza»), en la qual s'ha forma a les persones per a poder adquirir les aptituds i actituds idònies per a aquest lloc de treball. Així, al costat d'aquests dos cursos, s'han desenvolupat també el de l'Especialitat en Instal·lacions, Reparacions, Muntatges, Estructures Metàl·liques, Serralleria i Fusteria Metàl·lica i Operadors d'Aparells Elevadors; curs d'Operador/a de Maquinària; curs de Neteja; i curs d'Operari/a de picking i Preparació de Comandes.


Segons subratlla el regidor d'Ocupació i Formació, Alberto Belda, “el procés de transformació del nostre actual model industrial requereix d'un talent humà amb noves competències. Aconseguir aquesta renovació, establir una connexió entre l'oferta i la demanda del nostre teixit productiu i al mateix temps, dotar de major ocupabilitat a la població aturada del municipi, és el nostre objectiu. I amb aquests cursos considerem que s'ha aconseguit”.