El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

27.000 € per a lluitar contra la violència de gènere

Lectura del manifest per a de commemorar el dia internacional contra la violència de gènere.

El Reial decret de 3 d'agost de mesures urgents per al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere preveu la recuperació de les competències sobre violència de gènere pels Ajuntaments.

L'Ajuntament d'Alcoi rebrà 27.423 € per a desenvolupar polítiques amb què combatre la violència de gènere. Aquest finançament s'ha assolit després que el Pacte d'Estat contra la violència de gènere haja previst la cessió als Ajuntaments de polítiques en aquesta matèria.

Els Ajuntaments destinaran els fons rebuts a la realització de projectes o programes que tinguen com a finalitat el desenvolupament de les mesures del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere, aprovat pel Ple del Congrés dels Diputats, el 28 de setembre de 2017.

Alguns projectes que poden ser finançats amb aquesta quantia inclouen campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones; reforçar els serveis municipals d'atenció i informació a víctimes; o el reforç dels cossos de Policia Local adherits al Sistema Viogen. El període per a la realització de les actuacions amb càrrec als fons rebuts comprendrà fins al 30 de juny de 2019.