El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

28 comerciants sol·liciten ajudes per a obrir un negoci o millorar el seu local al Centre

Sant Llorenç, una de les zones d'actuació de la convocatòria.

En tres anys d'aplicació, les ajudes han rebut 73 sol·licituds, 45 per l’obertura d’un nou negoci i 28 per a la rehabilitació de locals.

La tercera convocatòria d'ajudes per a incentivar la implantació de negocis al Centre d'Alcoi,ha rebut 28 sol·licituds, 12 per a la rehabilitació de locals i 16 per la posada en marxa de negocis.

Totes aquestes sol·licituds estan en fase d’estudi i pròximament s’anunciaran les que han sigut acceptades en complir els requisits de les bases. Totes dues ajudes són compatibles, per la qual cosa una mateixa empresa pot demanar ambdues.

Amb l'ajuda per a la rehabilitació de locals, es pot arribar a subvencionar el 70% de les obres fins a un màxim de 10.000 €. En el cas de la línia per a l'obertura de negocis, es contemplen quanties de fins a 3.000 €, i per a poder accedir es demana un contracte de lloguer de mínim 1 any o un contracte de compravenda d'un local al centre de la ciutat.

L'àmbit d'aplicació preferent engloba una superfície de quasi 12 hectàrees, coincidents amb el nucli de la zona Centre i s'articula entorn del carrer Sant Francesc, eix comercial tradicional del centre històric de la ciutat. 

La regidora de comerç, Vanessa Moltó, recorda l'inici de les ajudes: "Fa dos anys vam dir que les primeres ajudes, creades per un Govern municipal, per a crear activitat econòmica al centre històric havien tingut bona acollida, amb 16 sol·licituds, l’any passat amb 29 estàvem molt satisfets, i ara sumem 28 més, un fet que demostra que l'activitat del centre està dinamitzant-se i que les mesures en les quals estem treballant a través de la Mesa del Centre són positives i, per tant, hem de seguir incidint en elles".