El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

28 tones de ferro fan per fi segur el pas entre Cocentaina i Alcoi

Dos grans grues han instal·lat la passarel·la, que ofereix per fi un pas segur per a vianants i bicicletes, en una zona on hi ha tant moviment residencial com industrial. La passarel·la ja està instal·lada però cal fer les últimes proves, i s'obrirà al trànsit en un parell de dies.

És una reivindicació antiga que ha suposat un treball de tres anys de negociacions i acords entre els dos consistoris per a tirar endavant un projecte que els afectava els dos municipis. Ara per fi ja s'ha instal·lat la passarel·la que permetrà als vianants i els ciclistes creuar d'Alcoi a Cocentaina sense haver de passar pel pont, com es feia fins ara, sense cap vorera i al costat dels vehicles.

S'ha tallat el trànsit en l'autovia, mentre dos grues han instal·lat la passarel·la, de vora 38 metres de llarg i 28 tones de ferro. No sols suposa un nou pas segur, sinó també accessible, ja que està tot al mateix nivell. Ha suposat una inversió de 110.000 euros entre els dos Ajuntaments, i les obres han durat dos mesos. Aquest 10 de desembre s'ha instal·lat però ara cal ajustar-la i fer les corresponents proves, així que encara es demorarà un parell de dies la seua apertura final.

A la instal·lació han acudit representants dels dos Ajuntaments, que s'han mostrat molt satisfets pel resultat. L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, diu que salven així "un tram que és molt menut, però que a quan passem per ell es fa més llarg del que pareix". Per la seua banda el regidor alcoià Jordi Martínez explica que la passarel·la tindrà un ús combinat, "és un pas, ni és un carril bici ni una via exclusiva de vianants", i confia que "tots els que circulen tinguen el respecte suficient. És una passarel·la que no ha de tindre cap problema de trànsit perquè és ampla i segura".