El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

280.000 euros per asfaltar i urbanitzar els voltants de l'estació de RENFE

Són més de 5.500 metres quadrats i part s'habilitarà com a aparcament

El projecte presentat pel consistori alcoià pretén urbanitzar més de 5.500 metres quadrats al voltant de l'estació de RENFE. S'asfaltarà, s'instal·laran serveis urbans, i s'habilitarà part de la zona com a aparcament. Ara cal traure la licitació per a redactar el projecte, i després iniciar les obres que compten amb un pressupost de 280.000 euros. La previsió inicial del consistori és tindre el projecte a finals d'enguany i poder iniciar els treballs al llarg del 2019.

El regidor de territori, Manolo Gomicia, diu que "aquesta zona que envolta l'estació de Renfe necessita d'una actuació per a poder urbanitzar-la i incorporar-la al barri. Si sobre l'estació en concret no podem actuar, ja que està cedida a Renfe sí que podem millorar tot l'entorn, asfaltant, col·locant serveis públics i habilitant una zona d'aparcament. El projecte també suavitzarà la corba que el carrer Tirant lo Blanc realitza en aquest punt millorant la visibilitat dels vehicles".

La idea d'urbanitzar aquesta zona està damunt la taula des del 2004, però s'ha necessitat esperar a tindre "la titularitat pública i la propietat municipal dels terrenys acreditada" per elaborar aquest projecte. Per a l'Ajuntament, aquesta actuació millorarà una àrea important de la ciutat per ser un punt d'accés a Alcoi, "a més d'estar situat en una de les zones que encara queden en el barri de la Zona Nord per expandir-se urbanísticament".