El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

29 negocis reben en total 130.000 euros per apostar pel centre d’Alcoi

18 nous comerços obriran al centre amb ajuda d’aquestes subvencions. Hi ha tendes de roba i complements, d’alimentació, consultories, un estudi de fotografia o fins i tot un laboratori de cosmètica. Aquesta segona edició de les ajudes al comerç quasi ha duplicat el nombre de peticions.

L’Ajuntament d’Alcoi ha lliurat un total de 130.000 euros a 29 empresaris per rehabilitar locals o obrir nous negocis al centre de la ciutat. En concret s’han lliurat 11 ajudes per a rehabilitar locals i altres 18 per a obrir nous negocis. En total 29 ajudes, molt per damunt de les 16 que s’atorgaren en la primera edició. 

Per a la regidora de comerç Vanessa Moltó, açò demostra “que l'activitat del centre està dinamitzant-se i que les mesures en les quals estem treballant són positives i, per tant, hem de seguir incidint en elles”.

Al vídeo que acompanya la notícia, facilitat per l’Ajuntament, pots escoltar a alguns dels empresaris subvencionats, que ens expliquen a quin negoci destinaran els diners de l’ajuda. Hi ha botigues d’alimentació de diferents tipus, boutiques de roba i complements, negocis de restauració, una consultora, un estudi de fotografia, o un laboratori de cosmètica artesanal.

El lliurament de les ajudes ha tingut lloc en un acte a l'Àgora

Recordem que la subvenció per a rehabilitar locals cobreix fins al 70 per cent de les obres, o un màxim de 10.000 euros, sempre que l’espai rehabilitat es dedique a activitat comercial. En aquesta línia s’han lliurat 79.500 euros.

I per altra banda estan les subvencions per a obrir nous negocis, amb 3.000 euros com a màxim. En total s’han lliurat 51.000 euros per a 18 nous negocis a diferents carrers del centre, per exemple 3 estan a Sant Josep i 2 a Sant Nicolau, però també hi ha a Sant Tomàs, Mossén Torregrossa o El Tap. “Cal ressaltar també que hem complit l'objectiu d'incidir en la rehabilitació del centre però sobretot, en molts d'aquells carrers que més necessitaven ampliar l'activitat empresarial”, assegura la regidora Vanessa Moltó.