El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

299 murers i mureres decideixen que volen als II Pressupostos Participatius

Ajuntament de Muro / Wikipedia
46.332 euros per al canvi de lluminàries de les Avingudes País Valencià, de València i Desemparats és la inversió més gran

Algunes de les propostes que es faran realitat ben prompte són el canvi i millora de lluminàries de les Avingudes País Valencià, de València i Desemparats amb 46.332 euros. Altra inversió important que ix, segons el consistori, "d'aquesta democràcia directa i participativa" és l'adquisició de tarimes d'alumini graduades en alçada per al Centre Cultural Polivalent. La instal·lació de desfibril·ladors a edificis públics, per un valor de 4.200 euros, serà altra proposta dels II Pressupostos Participatius

Muro ja ha decidit quines són les inversions que ixen dels 70.000 euros dels Pressupostos Participatius. La quantitat més gran suposa el canvi i millora de lluminàries de les Avingudes País Valencià, de València i Desemparats amb 46.332 euros. Altra inversió important que ix, segons el consistori, "d'aquesta democràcia directa i participativa" és l'adquisició de tarimes d'alumini graduades en alçada per al Centre Cultural Polivalent. La instal·lació de desfibril·ladors a edificis públics, per un valor de 4.200 euros, serà altra proposta dels II Pressupostos Participatius.

Els 299 vots han pogut votar 32 propostes presentades. La participació hi ha augmentat un 50%, segons l'Ajuntament. Kike Pascual, regidor de participació, destaca que "el procés va consolidant-se any rere any, les xifres ho demostren, per tant ens sentim orgullosos que el poble tinga iniciativa i busque tenir més presència i poder de decisió, en les actuacions que ells creuen prioritàries".

Altres de les propostes que es portaran a terme són inversions com l'adquisició de barres asimètriques per a fer gimnàstica al Poliesportiu (5.500 euros), la renovació del tobogan infantil de la Plaça l'Era (1.476 euros) o la col·locació de més papereres (1.819 euros).

Des de l'organització d'aquests pressupostos apunten que altres propostes molt votades (substitució de la coberta de l'antiga estació - Seu de la Xafigà o la pista de pàdel) han quedat fora per excedir-se del pressupost una vegada descomptades les quantitats de les propostes més votades.