El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

3 anys i mig de presó per a l'alcoià que va furtar en 30 cases i comerços d'Ibi, Castalla i Onil

El condemnat, d'Alcoi (al fons del mapa), actuava en els municipis d'Ibi, Castalla i Onil (en primer pla)
El propietari de la tenda d'antiguitats d'Alcoi que comprava les joies furtades ha sigut condemnat a sis mesos de presó

També ha sigut condemnat a sis mesos de presó per recaptació el propietari d'una tenda d'antiguitats d'Alcoi per comprar-li les joies tot i saber que eren furtades. Entre els dos hauran d'indemnitzar amb més de 50.000 euros les 30 víctimes de robatoris.

La secció tercera de l'Audiència d'Alacant ha condemnat a un veí d'Alcoi a 3 anys i mig de presó per un delicte continuat de robatori amb força en casa habitada. L'home havia accedit per la força a vora 30 vivendes i comerços d'Ibi, Castalla i Onil entre novembre del 2009 i març del 2010. En el juí també s'ha condemnat a sis mesos de presó per un delicte de recaptació al propietari d'una tenda d'antiguitats d'Alcoi per comprar les joies fruit dels robatoris, "coneixent la il·lícita procedència de les joies".

Els dos condemnats a més hauran de fer front a indemnitzacions a tots els afectats, i que superen els 50.000 euros. Les indemnitzacions intenten cobrir el preu de les joies i altres objectes furtats, i els danys que els robatoris han provocat en les vivendes.

Segons la sentència, l'acusat va fer "de la sostracció de béns aliens un tipus de vida fins que va ser torbat per agents de la Guàrdia Civil". Entrava a les vivendes i comerços trencant o forçant finestres i portes, o enfilant-se per les terrasses. En els seus 30 robatoris s'ha fet amb un ampli botí de joies, ordinadors, videoconsoles, una bicicleta, roba i dècims de loteria, a més de diners en efectiu. En un dels casos va ser descobert mentre intentava fer palanca en la porta principal, i en altre va fugir després que saltara l'alarma.

La sentència és ferma i no cap recurs.