El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

3 estrenes absolutes a la XXX Mostra de Teatre d’Alcoi

A banda del Calderón, també s’escenificarà al Centre Cultural, La Capella, Sala Àgora i Teatre Salesians. Com a escenari exterior, la Glorieta. 

Del 24 al 28 de maig, Alcoi es converteix en un gran escenari de Teatre amb la 30a edició de la Mostra. Els espectacles s’adapten a la situació sanitària actual, però la Mostra vol retre-li un homenatge el poble d’Alcoi i als municipis de les comarques obrint el Teatre Calderón.

A banda del Calderón, també s’escenificarà al Centre Cultural, La Capella, Sala Àgora i Teatre Salesians. Com a escenari exterior, la Glorieta, amb grups reduïts. Abans dels diez grans, la pre-Mostra compt amb dos espectacles Play i Elektra, el 15 i el 22 de maig. Pel que fa a les estrenes absolutes són L’abraçada dels Cucs (26 de maig), de Cáctus Teatre; Ecocidi, al parc de la Glorieta (27 de maig), d'Escandall Teatre/Xarxa Teatre; i Quijote, al Centre Cultural (28 de maig), de Bambalina Teatre.

La Mostra porta a Alcoi quatre espectacles de gran format al Calderón. El primers és de casa nostra. La Dependent, el 24 de maig, en el Calderón amb l’obra Icària de Pasqual Alapont i dirigida per Pepa Miralles. Es tracta d’un thriller del subgènere psicològic amb un segrest molt boig i grotesc amb final incert. Els andalusos d’El Espejo Negro festeja 30 anys de vida i estrena en Alcoi per a la Comunitat Valenciana ‘Espejismo’. Titelles de gran tamany representades sobre un escenari de gran impacte visual. Un muntatge fosc on es registra un acostament al públic sense més artefactes que la marioneta nua, l'espai en negre, la llum i tres titelles.

El 26 de maig, la Mostra d’Alcoi viurà un dels moments més esperats, amb l’estrena en la Comunitat Valenciana de “La Cabra o qui es sylvia”, de Focus - La Villarroel. Per a públic adult reedita un espectacle que Josep María Pou dugué per tot arreu des de 2005. En aquesta ocasió, la versió és de Jordi Bosch, Jordi Martínez, Roger Vilà i Emma Vilarasau. Una comèdia desconcertant del nord-americà Edward Albee on es critica l’alta Societat i on es descobreixen secrets inconfessables. La companyia Teatro Clásico de Sevilla revisa l’obra de Shakerspeare, perfectament reconeguda pel públic en general. Un espectacle que estava previst per a la Mostra de 2020 i que es recupera per a aquesta edició.