El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

3 llibreries de les comarques en la primera plataforma nacional de venda en línia de llibres

El llibre que busques el tens en una llibreria a prop teu.

Les llibreries Detroit i Llorens d'Alcoi, i Plumier d'Ibi ja participen en aquesta plataforma de venda en línia, i que controlen els mateixos llibreters. Des de CEGAL animen a la resta de llibreries a llançar-se al món del comerç en línia i de proximitat; i als consumidors a participar d'aquesta comunitat lectora.

La idea és oferir les mateixes facilitats que els grans venedors per tot coneguts, però assegurant que fas la compra en una llibreria a prop teu, de proximitat. Han fet el pas 170 llibreries de tota Espanya, entre elles 2 d'Alcoi i 1 d'Ibi.

La Confederació Espanyola de Gremis i Associacions de Llibreters, CEGAL, ha activat aquest mateix mes de novembre la primera plataforma d'àmbit nacional de comerç en línia. Està allotjada a Todos tus Libros, web ja coneguda per ser un complet cercador bibliogràfic, però que ara permet a més la reserva i compra. De les més de 700 llibreries associades a CEGAL, vora 170 ja participen en la plataforma i es preveu que la xifra s'incremente pròximament. Les nostres comarques no s'han quedat enrere amb 3 llibreries: Llorens i Detroit Llibres, a Alcoi; i Plumier a Ibi.

La web permet la consulta i reserva de llibres, així com la compra directa, triant entre arreplegar en el comerç o amb enviament a casa. Pots triar una sèrie de llibreries preferides o la plataforma te les proposa. I també pots comprar xecs de regal en una campanya de suport a les llibreries, o participar en la comunitat lectora.

Però un dels punts singulars d'aquesta plataforma, i que segons CEGAL marca la diferència amb altres projectes similars arreu del món, és que no hi ha un administrador central que faça d'intermediari i incremente el preu final dels llibres, sinó que "el control està en mans de la llibreria independent", i cada establiment decideix el seu nivell d'implicació sense haver de pagar comissions de vendes.

Des de CEGAL asseguren que el nombre de les llibreries que se sumen a la plataforma creix, de fet es va iniciar el 4 de novembre amb vora 150 (les tres de les nostres comarques estaven en eixe primer grup), i tan sols cinc dies després ja en són més de 170. La confederació de llibreters reconeix que suposa un esforç per a les llibreries, amb un canvi tecnològic important i "una exigència de qualitat" perquè han de tindre constantment actualitzat el seu catàleg. Però és la part que aporten els llibreters en aquesta aposta pel comerç de proximitat, i ara és el moment de la implicació dels lectors.