El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

3 morts amb coronavirus aquesta setmana, i ens mantenim en Risc Alt

Alcoi, aquest 13 de novembre

Segons l'actualització de dades oficials de Sanitat d'aquest 13 de novembre, el Departament de Salut d'Alcoi compta amb 1.734 casos de coronavirus detectats des de l'inici de la pandèmia, 357 en els últims 14 dies. En aquesta setmana sumem 3 noves morts, i ja hem perdut enguany 128 persones amb coronavirus.
 

Hem reduït lleugerament la Incidència Acumulada a les comarques, perquè l'increment en aquesta actualització no ha sigut tan gran com l'anterior; però tot i això, encara superem el límit i tenim 264 casos per cada 100.000 habitants. Lamentem 3 noves morts aquesta setmana, 2 a Ibi i 1 a Alcoi.

En l'actualització d'aquest 13 de novembre la pitjor notícia ve en la xifra de morts. Les nostres comarques sumen 3 pèrdues, 2 persones d'Ibi i 1 d'Alcoi. Des de principi de novembre ja són 5 persones les que han mort amb COVID-19, i en els últims dos mesos, 11 persones. En total, en aquest 2020, hem perdut a les comarques 128 persones amb coronavirus.

És la pitjor xifra, perquè pel que fa a nous contagis tenim un lleuger descens respecte al descontrol de l'última actualització. Tornem al centenar de nous casos detectats, en concret 103. I el descens és perquè el municipi d'Alcoi ha tornat a la xifra habitual, amb 55 nous contagis, en lloc dels 90 de l'última actualització. El segon municipi que més suma és Cocentaina amb 15 nous casos, però tot i l'increment, encara no supera el marge dels 250 casos per cada 100.000 habitants. Ibi suma 11 contagis, Muro 8, Banyeres i Castalla 5 cadascun, 3 a Onil i 1 a Beniarrés.

També reduïm la incidència acumulada en l'última quinzena, però ens mantenim per damunt del límit de Risc Alt amb 264 casos per cada 100.000 habitants (el límit, recordem, està en 250 casos). Tots els municipis, excepte Cocentaina, han reduït la xifra de casos detectats en els últims 14 dies, tendència que cal mantenir per a deixar el Risc Alt.

Però molta atenció, perquè tot i que a les nostres comarques tornem a xifres d'incidència més controlables, la situació al nostre voltant està més desbocada. El departament d'Elda torna a sumar 390 nous casos, i també a Xàtiva-Ontinyent estan a prop dels 300 nous contagis. Alacant, Oriola o Elx sumen 200, i Sant Joan quasi 150. A la Marina Baixa i Dénia mantenen bones xifres amb vora 50 nous contagis en cada actualització.

Com ja han alertat des del nostre Departament de Salut, ja s'ha ampliat la capacitat a l'Hospital Verge dels Lliris, on els ingressos per coronavirus ja superen el 60 per cent del total. Segons ha pogut saber ARAMULTIMÈDIA, a data d'11 de novembre, teníem 34 pacients ingressats en planta i 3 en l'UCI.