El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

3 propostes el cap de setmana per la Capitalitat Cultural d'Alcoi

Des de l'Ajuntament expliquen que malgrat la pandèmia, en la primera meitat del 2021 s'han celebrat més de 60 activitats dins la Capitalitat Cultural

Divendres tenim a la ciutat a l'Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana, dissabte els concerts d'Exaltació Festera a l'Auditori Amando Blanquer, i diumenge la ruta literària Joan Valls.

Alcoi i Bocairent són les dos ciutats Capitals Culturals aquest 2021. El nomenament era en principi per a l'any passat, però s'ha ampliat a enguany per la pandèmia. Des de la regidoria de cultura fan balanç de totes les activitats fetes en aquest mig any de capitalitat, i asseguren que acabaran juny amb més de 60 activitats fetes.

Per a la segona meitat de l'any de Capitalitat Cultural tindrem més exposicions i espectacles, a més de la programació de Viu l'Estiu, les Jornades Patrimoni Industrial Província d'Alacant, la I Mostra de Teatre Amateur d'Alcoi Teatram, el Festival d'Animació Animalcoi o l’espectacle Vivir así es morir de amor.

El regidor de cultura Raül Llopis considera que "hem rebut la distinció a la Capitalitat Cultural, entre altres coses perquè som una ciutat que destaca per la seua àmplia programació cultural, per això en aquest any de reconeixement no podíem deixar de fer el sempre hem fet i pel que precisament ens han reconegut. Ampliem encara més les accions, el que aprofitarà per a reactivar a un sector que ha passat moments molt complicats i agrairà totes les iniciatives que realitzem gràcies a aquesta capitalitat cultural. Per a nosaltres la cultura és un eix fonamental no tan sols en l'àmbit intel·lectual, sinó que és un motor econòmic important per a la ciutadania".


Resum d'activitats fetes: més de 60 de gener a juny

En gener i febrer tan sols es feren 3 activitats perquè hi havia mesures sanitàries estrictes, però es va poder gaudir de l'estrena d'Icària de la Dependent al teatre Calderón, i es feren les presentacions de la revista Recerques i del llibre del Museu Arqueològic d'Alcoi.

En març ja comencen a celebrar-se més cites, un total de 18. Són 3 presentacions de llibres o revistes, 5 exposicions culturals, 2 jornades d'Industri.Art; 7 espectacles, i la convocatòria dels premis Ciutat d'Alcoi d'Art Llançadora. En abril una xifra similar, amb 19 activitats: 7 espectacles, 5 presentacions, 3 exposicions, una jornada d'Iindustri.art, la celebració del dia del Llibre i la presentació de dos premis, el Ciutat d'Alcoi de Teatre 'Pep Cortés', i el premi de novel·la 'Isabel Clara-Simó'. 15 accions més en maig: 6 exposicions, diversos concerts i la Mostra de Teatre.

I aquest mes de juny, segons el balanç presentat per cultura, s'han fet ja dos espectacles i dos representacions. I aquest cap de setmana tenim tres cites: el concert de l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana, els concerts d'exaltació de la Música Festera i la Ruta literària Joan Valls. La pròxima setmana s'inaugura nova exposició a la Capella i el dia 20 tindrem concert de l'Harmònica Alcoiana en l’Àgora.