El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

30.000 euros per als ‘Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora' de l'IVAM CADA Alcoi

IVAM CADA Alcoi / AM

Les bases dels Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora' ja s'han publicat i poden optar artistes de creació plàstica, creació musical, videoart, instal·lació/performance, etc. Aquests premis estan impulsats per l'Ajuntament d'Alcoi, a través de l'IVAM Cada Alcoi. Comptaran amb 3 premis valorats en 10.000 euros cadascun.

Els 'Premis Ciutat d’Alcoi Llançadora’ té per objecte regular la concessió en règim de concurrència competitiva el programa de 3 premis de creació, investigació i producció en arts contemporànies amb l'objectiu de secundar, promocionar i difondre la creació i la investigació artística i cultural. Ací pots consultar les bases.


Les propostes presentades han d'aprofundir en la investigació de noves formes de creació, producció i difusió de les arts; investigar i reflexionar entorn de la relació de les noves tecnologies, nous mitjans o nous llenguatges en l'Art. També pretenen investigar i reflexionar entorn de la relació de les noves tecnologies, nous mitjans o nous llenguatges en l'Art.


Cal destacar en aquesta edició la rellevància del jurat. El jurat està format per cinc dones especialistes en l'àmbit dels premis i membres d'entitats o col·lectius referents. Elles són Núria Enguita, Directora de l'IVAM; Rosa María Castells, Directora del MACA: Irene Ballester, component del Consell Valencià de Cultura; Pilar Tébar, presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art i membre de la Taula dels Arts Visuals de la Comunitat Valenciana, TAV: i Lucia Romero, secretària de la Comissió d'Arts Plàstiques del Consell de Cultura d'Alcoi.


Raül Llopis, regidor de Cultura, indica "important recordar que parlem d'unes ajudes inexistents fins fa dos anys en una ciutat de grandària mitjana com Alcoi, tant per la seua elevada quantia econòmica com per les possibilitats que ofereixen als creadors en l'ús d'instal·lacions i que una vegada més posen en un lloc destacat del mapa de la cultura a la nostra ciutat”.