El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

30 anys premiant la innovació dels estudiants

L'IES Cotes Baixes ha celebrat la 30 edició del seu lliurament de premis, 3 dècades de reconeixement als seus estudiants. Els premis van ser instaurats, entre altres, per l'exregidor Manolo Gomicia, que ha demanat ara el reingrés com a professor a Cotes Baixes: "Com si no haguera passat el temps".

Gran festa la que s'ha viscut a l'IES Cotes Baixes d'Alcoi aquest 5 de juliol, amb la celebració de la 30 edició dels seus premis. Empresaris, polítics, autoritats i famílies han omplit la sala per a gaudir dels espectacles de màgia, música i ball. I s'han lliurat més de 20 premis diferents, a vora un centenar d'alumnes entre millors expedients, guardons literaris o reconeixements a projectes. 

ARAMULTIMÈDIA ha estat allí. Ací tens un avanç, i d'ací poc t'oferirem un complet vídeo en què el director, Fernando Sansaloni, ens parla dels premis i del seu esperit. Però hui volíem destacar un apunt curiós: el cercle que sembla que tanca Manolo Gomicia, un del grup creador dels premis de Cotes Baixes fa ara 30 anys, i que després de deixar la política local ha demanat ell reingrés com a docent a l'Institut. Gomicia reconeix que tant els premis com la docència han canviat molt en aquestes tres dècades, però destaca que Cotes Baixes ja pensava en aquell moment en la innovació, i en el lligam empresarial, ja que els premis naixien amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, la Federació d'Empreses i el Col·legi d'Enginyers Tècnics. Gomicia es mostra "orgullós" i valora la gran quantitat d'alumnes que han passat pel centre, "i alguns han creat empreses consolidades a Alcoi". 

Gomicia va deixar la docència per a dedicar-se a la política, primer en el Ministeri d'Educació i després 8 anys com a regidor al consistori. Ara ha demanat el reingrés com a docent a Cotes Baixes "amb total normalitat", tot i que també està obert a propostes del seu partit, el PSOE, en els governs de València o Madrid.