El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

30 empreses buscaran estudiants talentosos en la nova edició del Fòrum d'Ocupació de la UPV a Alcoi

Presentació de la 14 edició del Fòrum d'Ocupació de la UPV al Campus d'Alcoi. D'esquerra a dreta, Araceli Mira de la Unión Alcoyana; Carmina Gil Gil del campus de Vera de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa, director del campus alcoià; Álvaro Soler de Multiscan Technologies; Manolo Gomicia, regidor d'universitat; i Ana Belén González de Valora Prevención
El 19 d'abril la plaça de Ferrandiz i Carbonell d'Alcoi es convertirà en el punt de trobada on estudiants buscaran treball, i les empreses talent

Serà el pròxim 19 d'abril a la plaça de Ferrándiz i Carbonell; i hi haurà tallers d'elaboració de currículums, possibilitat de millorar la teua foto per al currículum, i l'oportunitat de contactar amb 30 empreses diferents de les províncies properes. És la 14 edició d'aquesta trobada que posa en contacte als estudiants amb el món empresarial, i on les empreses aprofiten per a buscar als futurs talents.

Les empreses se n'adonen que el millor lloc on trobar futurs treballadors talentosos és en la mateixa universitat; i això es desprén de les xifres de participació en el Fòrum d'Ocupació que cada any organitza el campus d'Alcoi de la UPV. I és que mentre que en l'edició de l'any anterior plantaren el seu estand 20 empreses, per a l'edició d'enguany seran 30. Vénen de diferents punts, com Albacete, Alacant, Ibi, València i també Alcoi. El servei d'ocupació de la universitat gestiona vora un centenar d'ofertes de treball a l'any, i fins i tot en l'edició del fòrum del 2017, 3 alumnes aconseguiren faena en la mateixa trobada.

El Fòrum d'Ocupació tindrà lloc el pròxim 19 d'abril a la plaça de Ferrándiz i Carbonell, amb moltíssimes activitats. Perquè a més de poder contactar directament amb les empreses, hi haurà tallers per a fer currículums, o per a millorar la fotografia de presentació, per exemple. L'objectiu final d'aquesta trobada, com diu Juan Ignacio Torregrosa, director del campus d'Alcoi de la UPV, és "que les empreses troben el talent dels alumnes, i els alumnes troben treball en les empreses".

Però un dels punts forts d'aquesta trobada és el conegut com 'elevator pitch'. Alumnes, no sols de la universitat, sinó també de centres com Batoi o Cotes Baixes, es vendran a les empreses amb presentacions curtes, on han de concentrar tot el seu talent. Una mena de concurs on les empreses voten a les millors presentacions, i que ja s'ha convertit en tot un referent dins del fòrum.

Tot i que la trobada no és fins al 19 d'abril, abans, aquest 13 i 14, la UPV ja ha organitzat una activitat prèvia amb el seminari "Revoluciona tu vida. Desata tu potencial". A més a més, també s'organitzen autobusos per al Fòrum que se celebra al Campus de Vera de València,i que tindrà lloc els dies 25 i 26 d'abril. Des del campus alcoià eixiran autobusos el dia 26 cap a València. Carmina Gil Gil, cap del servei integral d'ocupació de la UPV, explica que enguany també s'han trencat records de participació, amb 110 empreses que estaran en la trobada de València.

L'empresa Multiscan Technologies, una de les patrocinadores de la trobada, ha servit d'escenari per a presentar aquesta nova edició del Fòrum d'Ocupació. També han assistit representants d'altres empreses de les comarques que s'han mostrat molt satisfetes amb els resultats d'aquest fòrum. Així, estaven també Araceli Mira, de la Union Alcoyana; o Ana Belén González, de l'empresa de formació de riscos laborals Valora Prevencion.

Per cert, que el campus d'Alcoi de la UPV i l'empresa Multiscan també col·laboren per a posar en marxa l'any pròxim un màster de robòtica i intel·ligència artificial; com diu el conseller delegat del Multiscan, Alejandro Soler, "per a formar encara més talent".