El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

300 escolars participen en la cloenda dels Jocs Esportius a Ontinyent

Oscar Borrell destaca la importància de l’esport per tornar a la normalitat.
  • El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Oscar Borrell, destacava la importància de l’esport per tornar a la normalitat en un  any marcat per la pandèmia.
  • Les jornades de cloenda han estat  al Pavelló, mantenint totes les mesures de seguretat amb distancies i mascaretes.

Des que es parla de la nova normalitat, la regidoria d'esports de l'Ajuntament d'Ontinyent ha apostat per sumar esforços amb les diferents escoles i clubs de la ciutat. Aquest cap de setmana, 300 xiquetes i xiquets han participat en la cloenda dels Jocs Esportius de la C. Valenciana al Poliesportiu Municipal.

Al voltant de 300 escolars dels centres educatius d’Ontinyent es donaren cita el passat dissabte al Poliesportiu Municipal de la ciutat per tal de participar a la cloenda dels XXXIX Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, una activitat de caràcter esportiu i educatiu amb la qual es pretén completar el programa escolar per mitjà de la pràctica de l’esport.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, Oscar Borrell, destacava la importància de l’esport per tornar a la normalitat “en un any marcat per la pandèmia al què es va tindre que suspendre la competició des de desembre fins abril per la COVID19”.

De fet, la competició es va tindre que estructurar per a poder realitzar la fase final al mes de juny. Enguany, tot i les dificultats, “s’ha pogut reiniciar els Jocs Escolars gràcies a les ajudes que s’han rebut per a fer esport en els col·legis, com a activitats extraescolars, des de la Generalitat Valenciana, dins de les ajudes a activitats extraescolars que gestiona la regidoria d’educació mitjançant els convenis amb les AMPES”, explicava.

Les jornades de cloenda han estat  al Pavelló mantenint totes les mesures de seguretat amb distancies i mascaretes per a fer un espai segur com ha estat en totes les jornades dels Jocs Escolars.  La jornada incloïa també tot un seguit de partits de les diverses categories i seleccions de jugadors de les seues competicions, partits que tenien lloc tant al pavelló com a les pistes exteriors.

Borrell posava de relleu que els Jocs Escolars d’enguany “s’han convertit en una via d’escape d’aquesta pandèmia per als xiquets i xiquetes que han practicat esport tant en les activitats extraescolars com en la pròpia competició. Hem de recordar que l’esport ha estat una de les ferramentes que la societat ha utilitzat per estar millor i tornar poc a poc a la normalitat”.

El regidor tenia paraules d’agraïment a les AMPES “per apostar aquest any per seguir amb les activitats extraescolars dins dels convenis amb l’Ajuntament”; per a les delegades, delegats, entrenadors i entrenadores “per la tasca que realitzen, i més enguany amb tots els plans de contingència que han portat a terme”; i per a les famílies, “per confiar en l’esport i en els Jocs Escolars municipals com a opció formativa i lúdica per als seus xiquets i xiquetes”, concloïa Borrell.