El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

300 persones ja busquen feina a través del nou portal de la Mancomunitat

Des de la seua posada en marxa en passat més de gener, més de 300 persones i 14 empreses s'han incrit en el nou portal. A més, s'han publicat 16 ofertes de treball.

La Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat ha presentat en societat el seu nou portal d'ocupació, que en poc menys de dos mesos en funcionament ja compta amb més de 300 usuaris i 16 ofertes de treball publicades. La presentació ha sigut aquest divendres, seguida d'un taller per a demandants de feina.

Arnaldo Dueñas, gerent de la Mancomunitat, ha afirmat que l'ens supramunicipal està busca finançament per tal de millorar el portal; línies d'ajuda com per exemple la de transparència i participació ciutadana, llançada des del govern valencià, i a les quals ja es va adherir la Mancomunitat el passat any precisament per a posar en marxa el portal.

L'empresa establerta en Alcoi Synectia ha sigut l'encarregada de desenvolupar el nou servei. Juan Vicente Molina, representant de l'empresa, ha fet valdre "l'aposta per la digitalització" que suposa aquesta ferramenta, la qual, segmentant i classificant la població activa a les nostres comarques, permetrà adaptar-se a la "creixent especialització que caracteritza l'actual mercat laboral".

Inma Sancho, Agent de Desenvolupament Local (ADL) de la Mancomunitat, s'ha encarregat de fer un repàs per les diferents funcionalitats del portal, el qual compta amb seccions adreçades a empreses, persones emprenedores i demandants d'ocupació. Així mateix, recull informació sobre ofertes de treball en els sectors públic i privat i, a més, la programació de cursos i activitats formatives de les comarques.

Les persones que busquen treball poden consultar les ofertes de treball disponibles a la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat o filtrar-les per cadascun dels municipis que la integren i que no compten amb portal d'ocupació propi.

Les empreses podran demanar l'assessorament i la preselecció de candidatures de l'ADL de la Mancomunitat, promovent la contractació de persones de les comarques que siguen aptes per a cadascuna de les ofertes.