El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

306 persones participen en el diagnòstic d'Alcoi com a ciutat amigable de la gent gran

Presentació del disgnòstic / Ajuntament d'Alcoi

"Alcoi comença la dècada de l'envelliment saludable (del 2021 a 2030) de la millor forma possible, que és amb un diagnòstic", segons Victor Catalán, de Mediterránea Gestión

Alcoi forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats amigables amb les Persones Majors. És una xarxa promoguda per l'OMS i la regidoria de Gent Gran ha conclòs el diagnòstic d'Alcoi. Han participat 306 persones realitzant enquestes i assistint a grups de treball.

L'empresa Mediterránea Gestión ha estat l'encarregada de fer el diagnòstic i afirma que "Alcoi comença la dècada de l'envelliment saludable (del 2021 a 2030) de la millor forma possible, que és amb un diagnòstic". Després de fer el diagnòstic, serà el torn del Pla d'Acció. Victor Catalán, representant de l'empresa, ha indicat que "els resultats d'aquest diagnòstic són respostes a enquestes i les propostes que ha fet la ciutadania".


La regidora de Gent Gran, Carolina Ortiz, ha recordat que “pertànyer a eixa Xarxa de Ciutats Amigables ens exigeix un compromís municipal amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors, fent una ciutat més accessible, més segura, més saludable... Recollint les propostes que fan les mateixes persones majors i realitzant millores en els espais urbans i els serveis municipals, etc”. La Coordinadora del Departament de Gent Gran de l'Ajuntament d'Alcoi, Rosana Costa, també ha estat a la roda de premsa.

Tal com indiquen des del consistori, "s’ha fet una valoració i diferents propostes de millora, el següent pas és dur a terme un Pla d'acció des de diferents àrees municipals que recullen eixes demandes i les convertisquen en actuacions a realitzar al llarg dels pròxims tres anys".

Les persones majors aniran fent seguiment de les actuacions en sessions de treball, i dins de tres anys s’avaluarà el compliment del Pla i s’actualitzarà amb noves iniciatives que es plantegen. El Projecte de Ciutats Amigables es desenvolupa en cicles de cinc anys i respon a actuacions planificades i avaluades en cada cicle.