El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

312 sancions a Alcoi per incomplir el tancament perimetral

Un dels controls en la carretera a Banyeres. Imatge facilitada per l'Ajuntament.

Hi ha controls intermitents a quatre eixides de la ciutat: cap a Cocentaina, cap a Banyeres de Mariola, cap a Alacant i pel Rebolcat.

Des del consistori asseguren que les entrades de vehicles d'Alcoi s'ha reduït en un 43 per cent respecte a la mateixa data de l'any passat; i les eixides un 60 per cent.

Han passat 9 dies des del tancament perimetral d'Alcoi el passat 7 de gener, i en aquest temps s'han interposat un total de 312 sancions per intentar botar-se el tancament. Des de l'Ajuntament detallen que aquestes sancions s'han posat en els quatre punts on hi ha controls: les eixides per Cocentaina, Banyeres, Alacant i el Rebolcat.

El consistori també assegura que s'ha notat un important descens en el nombre de vehicles que han intentat eixir de la ciutat durant el tancament. Pel que fa a les eixides de la ciutat, han descendit un 60 per cent respecte a l'any passat, i un 40 per cent respecte al mes passat. I les entrades, han descendit un 40 per cent respecte a gener del 2020, i un 28 per cent respecte a desembre.

El regidor de Seguretat Raül Llopis considera important aquesta reducció tenint en compte que hi ha una important densitat de trànsit en eixes zones per gent que treballa o estudia en les comarques. "Lògicament no es quedaran a 0 les entrades i eixides quan el transvasament de vehicles per a anar a treballar tant en eixides com en entrades és molt elevat, a més a la nostra ciutat tenim l'Hospital Comarcal, el Campus de la UPV, el de la Universitat d'Alacant, l'EASD i instituts on acudeixen persones d'altres municipis diàriament, però si veiem una reducció molt alta. Insistim que han d'evitar-se al màxim els contactes i eixir de casa en els casos precisos com puguen ser anar a treballar o estudiar o anar al comerç", diu Llopis.

L'Ajuntament ha facilitat aquest gràfic de comparatives de densitat de trànsit: