El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

32 detinguts i 11 punts de venda de droga desarticulats en una operació policial a les comarques centrals

El jutge ha decretat l'ingrés en presó per a 3 dels detinguts, acusats de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.
 

S'ha desarticulat dos organitzacions criminals que treballaven conjuntament, una assentada a l'Alcoià i Comtat; i l'altra a Atzeneta d'Albaida.

Una gran operació conjunta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a les comarques centrals s'ha saldat amb la detenció de 32 persones i la desarticulació d'11 punts de venda de droga. Les investigacions començaran al mes de maig, tot i que les detencions i escorcolls en domicilis es produïren fa poc, com ja va avançar Aramultimèdia. Ara els agents ofereixen informació oficial sobre el funcionament de l'entramat.

El grup assentat en l'Alcoià i Comtat tenia una estructura piramidal clarament definida, dirigida per un home "que dinamitzava l'entramat, ostentant el control i direcció". Era l'encarregat d'aconseguir cocaïna pura en grans quantitats, que ocultava en diferents pisos de seguretat. El segon escaló de la piràmide estava format per quatre homes amb diferents responsabilitats: un vigilava els pisos on es guardaven les drogues i on es feia l'adulterat i envasat; altre s'encarregava de la seguretat i el cobrament dels deutes dels consumidors "utilitzant si era necessari la violència física". El tercer era el testaferro, encarregat del blanqueig de diners; i l'últim l'encarregat de transportar la droga als diferents pisos de seguretat. La resta de l'entramat criminal, els escalons més baixos de la piràmide, estava format pels venedors al detall de les drogues, que actuaven a pobles de tot l'Alcoià i Comtat.

Connexions amb altra banda del sud de València

El líder de la banda assentada en l'Alcoià i Comtat tenia lligams amb altra banda d'Atzeneta d'Albaida, des d'on se subministrava droga a la Vall d'Albaida, Bèlgida, Alfarrasí o Montaverner.
La persona que dirigia esta banda, segons destaca la Policia, "posseïa una ampla cartera de clients, i traficava a més d'amb cocaïna, amb èxtasi, haixix i fins i tot fàrmacs utilitzats per a la disfunció erèctil i que obtenia en el mercat negre". Les dos bandes estaven relacionades i treballaven de manera conjunta per a cobrir el territori.

Quasi 1 quilo de cocaïna intervinguda

S'han fet 19 escorcolls domiciliaris a Alcoi, Muro, Cocentaina i Atzeneta. S'ha detingut 23 homes i 9 dones, tots de nacionalitat espanyola i edats que van des dels 19 als 56 anys. S'ha confiscat 950 grams de cocaïna de gran puresa, 475 pastilles per a la disfunció erèctil, gran material per al tractament de drogues, armes de foc com escopetes de caça o carabines, i 105.000 euros en efectiu. S'han desarticulat 11 punts de venda al detall.

Dels 32 detinguts, el jutge ha decretat l'ingrés en presó per a 3, els principals investigats, pels delictes de tràfic de drogues, blanqueig de diners i pertinença a organització criminal.