El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

351 ajudes concedides a Alcoi amb el Parèntesi II

El sector de les perruqueries ha realitzat diverses concentracions per a demanar també una rebaixa de l'IVA.

En aquesta tanda d'ajudes, quasi la meitat de les peticions, 141, han sigut de perruqueries i centres d'estètica.
 

L'Ajuntament ho considera un èxit, diu que s'ha esgotat tot el pressupost previst i "es preveu que alguna subvenció quede pendent de pagament". Tot i això assegura que preparen una tercera tanda d'ajudes per si algú s'ha quedat fora.

L'Ajuntament d'Alcoi fa balanç de la segona tanda d'ajudes Parèntesi a autònoms i xicotetes empreses per a pal·liar un poc les pèrdues per la crisi de la Covid. Assegura que s'han presentat 443 sol·licituds, de les quals 25 s'han exclòs, 351 s'han concedit favorablement, i 67 estan pendents d'esmenes. En la primera edició es van atorgar 320 ajudes, i des del consistori asseguren que "l'èxit de totes dues convocatòries ha portat a esgotar amb aquesta segona convocatòria el pressupost total previst, per la qual cosa es preveu que alguna subvenció quede pendent de pagament".

Però l'alcalde Toni Francés explica que es treballa en una nova convocatòria d'ajudes per evitar que ningú es quede fora. "Comptem ja amb la línia de finançament i estem ultimant les bases perquè puguen optar el màxim nombre d'empreses. El nostre objectiu és complir amb el compromís que adquirim des del primer moment d'aquesta crisi, consistent a ajudar als qui hagen patit els seus efectes per a situar-nos en la millor situació per a una ràpida recuperació".

Recordem que es tracta d'una ajuda directa de 2.000 euros a autònoms i xicotetes empreses en menys de 10 treballadors, a més de 200 euros per cada treballador contractat. La primera tanda d'ajudes va estar dirigida sobretot a hostaleria, restauració i oci, i en aquesta segona tanda s'ha obert a altres sectors que també ho reclamaven. Per sectors, els establiments que més sol·licituds han presentat són les perruqueries i salons d'estètica, amb 141 ajudes concedides; i seguit de les tendes de roba amb 77 ajudes. La resta d'ajudes són: 43 per a empreses dedicades a activitats educatives; 26 per al sector del taxi; 23 per a papereries; i 22 per a fotògrafs.